LJETNO VARIVO OD KRASTAVACA: Idealan lagani ručak na žlicu

Foto: Depositphotos

Krastavci su povrće koje najčešće vežemo uz fine i osvježavajuće salate ili one pripremljene za zimnicu, a sve više oduševljavaju i u kuhanoj verziji, poput ovog laganog ljetnog variva. Idealan obrok, kad želite nešto brzo, lagano i na žlicu.

Sastojci:
1 kg svježih krastavaca

½ kg krumpira
1 luk
1 kiselo vrhnje
1 žlica svinjske masti
2 žlice brašna
1 žlica crvene paprike u prahu
sol i papar po želji
svježi peršin
1 litra vode ili temeljca
po želji dodati malo špeka

Priprema:

Ogulite krumpir i narežite ga na kockice. Stavite kuhati u posoljenu vodu. Ogulite krastavce, prepolovite ih i žlicom izvadite koštice. Ostatak nasjeckajte na tanke ploške i posolite. Pustite 20-ak minuta.
U loncu rastopite svinjsku mast i kratko propirjajte sitno nasjeckani luk. Dodajte brašno i dobro promiješajte. Po želji dodajte špek.
Dodajte crvenu papriku, sve dobro promiješajte i podlijte vodom. Dodajte krastavce i kuhani krumpir i kuhajte desetak minuta. Posolite i popaprite po želji.
Potkraj kuhanja u varivo dodajte kiselo vrhnje. Poslužite sa sitno nasjeckanim peršinom.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI