ZNATE LI NAPRAVITI KROKETE? Mekani iznutra, hrskavi izvana, savršeni uz omiljeni umak ili uz meso!

Pripremite savršene kroket, koji su mekani iz nutra, a hrskavi izvana uz jednostavan recept i uživajte u ukusnim slanim zalogajima uz omiljeni umak ili kao prilog mesu.

Sastojci:

500 g krumpira
2 žlice maslaca
2 žlice brašna
1 češanj češnjaka
1/2 šalice mlijeka
2 jaja
sol i papar po želji
krušne mrvice
ulje za prženje

Priprema:

Ogulite i skuhajte krumpir pa ga u zdjeli dobro zgnječite vilicom. Na tavi istopite maslac i dodajte brašno. Dobro izmiješajte i dodajte sitno nasjeckani češnjak. Dodajte mlijeko, sol i papar i kuhajte na laganoj vatri dok se masa ne zgusne. Dodajte masu od brašna u zdjelu s kuhanim krumpirom i dobro izmiješajte dok masa ne postane homogena. Oblikujte krokete veličine otprilike loptice za golf. U zdjelu stavite tučena jaja, a u drugu zdjelu krušne mrvice. Svaki kroket uvaljajte u jaja, a zatim u krušne mrvice. Zagrijte ulje na tavi i stavite krokete. Pržite oko 5 minuta sa svake strane dok ne poprime zlatno smeđu boju. Poslužite vruće samostalno uz umak ili kao prilog pečenom ili pohanom mesu i salatom.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI