Zamijesite domaći kruh kakav se nigdje ne može kupiti!

Pixabay

Mnogi će se složiti da je upravo domaći kruh najbolji. Potrebno je izdvojiti malo vremena za njegovu pripremu, no sigurno se isplati

Ako kod kuće imate brašna, kvasca i dobre volje, zamijesite domaći kruh! Teško da ćete takav moći kupiti u ijednoj pekarnici, a savršen miris ispunit će vaš dom. Domaći kruh odličan je dodatak gotovo svakom mesnom ručku ili varivu, a ukućani se zasigurno neće buniti. Osim toga, točno ćete znati što se u njemu nalazi i da aditiva – nema.

Sastojci

75 dag brašna

paketić svježeg ili suhog kvasca

3-4 žlice mlijekažličica soli i šećera

Priprema

Kvasac izmiješajte s mlakim mlijekom, žlicom brašna i žličicom šećera, ostavite ga da uskisne na toplom mjestu. Na dasku stavite brašno izmiješano sa solju, u sredini napravite udubljenje, uspite uskisali kvasac i uz dolijevanje po malo mlake vode zamijesite tijesto koje ne smije biti pretvrdo, ali pripazite – ne smije se lijepiti za ruke. Dobro izrađeno tijesto stavite u veću posudu posipano brašnom, pokriveno čistom krpom i ostavite da na toplom naraste oko 45 minuta. Nadignuto tijesto ponovo zamijesite, stavite u podmazani lim i pustite da naraste još desetak minuta. Pecite oko sat vremena. Tajna dobrog domaćeg kruha je što se tijesto mora dizati dva puta.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI