Ukusna teletina sa špinatom i sirom, idealna za razne prigode

Teleća rolada ispunjena bogatim punjenjem od špinata, ricotte i parmezana, nudi kombinaciju nekoliko različitih okusa. Meso je sočno i nježno zbog pripreme urolane rolade koja zadržava vlagu tijekom pečenja. Špinat dodaje svježinu i blagu gorčinu, dok ricotta pridonosi kremastoj teksturi i blagom sirastom okusu. Ribani parmezan unosi bogatstvo i punoću okusa.

Sastojci:

4 teleća odreska (oko 150-200 grama svaki)
200 g svježeg špinata
100 g ricotte
50 g ribanog parmezana
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
1 jaje
sol i papar po ukusu
maslinovo ulje
Još će vam trebati:
štapići za ražnjiće ili čačkalice

Veprovina s mekim i kremastim njokima topi se u ustima, zadovoljava i najzahtjevnija nepca



Priprema:

Operite i ocijedite svježi špinat. U tavi zagrijte malo maslinova ulja i dodajte sitno nasjeckani češnjak. Dinstajte ga nekoliko minuta dok ne omekša. Dodajte špinat u tavu i kratko ga prokuhajte dok ne povene. Uklonite tavu s vatre, stavite špinat u cjedilo i ocijedite višak tekućine. Usitnite špinat. U velikoj zdjeli pomiješajte usitnjeni špinat, ricottu, ribani parmezan, jaje, sol i papar. Dobro promiješajte da se svi sastojci dobro sjedine.
Položite svaki teleći odrezak između dva komada prozirne folije i lagano ih istucite batom za meso kako biste ih stanjili i omekšali. Raširite pripremljeno punjenje na svaki odrezak.
Zarolajte svaki teleći odrezak s punjenjem tako da se oblikuje rolada. Osigurajte roladu čačkalicama ili štapićima za ražnjiće kako biste spriječili da se odvije. Zagrijte malo maslinova ulja u tavi na srednje jakoj vatri. Stavite teleće rolade u tavu i pecite ih sa svih strana dok ne postanu zlatnosmeđe. Poslužite toplo meso, možete ga preliti umakom po izboru ili poslužiti s prilogom poput pire-krumpira, kuhane tjestenine ili povrća.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI