Tri tajne za krafne koje ne upijaju masnoću!

Damir Spehar/PIXSELL

Imate li svoju tajnu savršenih krafni?

Recept za krafne već je vjerojatno usvojen, a i sami smo pisali o njemu u nekoliko navrata. No, nekoliko trikova za savršene krafne, kraljice fašnika, dobro je izdvojiti. Ako ne želite da vaše krafne budu premasne, morate paziti na nekoliko detalja.

  1. Kako biste spriječili nastanak mjehurića, u toplo je brašno dobro dodati malo praška za pecivo, primjerice pola vrećice.
  2. Tajni sastojak uspješnih krafni je – rakija. O njezinim smo blagodatima već pisali, a treba znati i da upravo ona sprječava upijanje masnoće. Kao i u krafne, pokoju kapljicu rakije (jednu žlicu) dobro je dodati i u fritule.
  3. Temperatura je ključ uspjeha. Ulje, ili još bolje domaća mast u kojoj se peku krafne mora biti vruća, ali ne pregrijano (ako ima mjehuriće, pregrijano je). Kada stavite krafne peći, poklopite tavicu poklopcem. Nakon 20-ak sekundi maknite poklopac i okrenite krafnu te pecite bez poklapanja. Na sredini krafne trebala bi se stvoriti bijela crta, poput prstena – ona je također znak da se pečenje vaših krafni bliži kraju i da je uspješno. Isprobajte!
Facebook Comments

Loading...
DIJELI