Imate li svoju tajnu savršenih krafni?
Recept za krafne već je vjerojatno usvojen, a i sami smo pisali o njemu u nekoliko navrata. No, nekoliko trikova za savršene krafne, kraljice fašnika, dobro je izdvojiti. Ako ne želite da vaše krafne budu premasne, morate paziti na nekoliko detalja.
- Kako biste spriječili nastanak mjehurića, u toplo je brašno dobro dodati malo praška za pecivo, primjerice pola vrećice.
- Tajni sastojak uspješnih krafni je – rakija. O njezinim smo blagodatima već pisali, a treba znati i da upravo ona sprječava upijanje masnoće. Kao i u krafne, pokoju kapljicu rakije (jednu žlicu) dobro je dodati i u fritule.
- Temperatura je ključ uspjeha. Ulje, ili još bolje domaća mast u kojoj se peku krafne mora biti vruća, ali ne pregrijano (ako ima mjehuriće, pregrijano je). Kada stavite krafne peći, poklopite tavicu poklopcem. Nakon 20-ak sekundi maknite poklopac i okrenite krafnu te pecite bez poklapanja. Na sredini krafne trebala bi se stvoriti bijela crta, poput prstena – ona je također znak da se pečenje vaših krafni bliži kraju i da je uspješno. Isprobajte!
Facebook Comments
Loading...