Savršeno pečeni kesteni iz pećnice: Uvijek savršeni, nikad prepečeni ni presuhi!

Slijedite upute i pripremite savršeno pečene kestene u kojima će uživati cijela obitelj!

Sastojci:

1 kg kestena

Priprema:

Pizza bez mesa: Bogat okus slasne arome gljiva i kremastog sira



Operite kestene u hladnoj vodi kako biste uklonili prljavštinu. Zarežite svaki na vrhu, napravite rez u obliku križa. Zagrijte pećnicu na 200 °C. Stavite kestene na lim za pečenje tako da budu raspoređeni u jednom sloju. Ne pretrpavajte lim jer će kesteni trebati prostora za ravnomjerno pečenje. Možete dodati malo vode na dno lima kako biste stvorili paru koja će pomoći da kesteni budu sočniji tijekom pečenja. Stavite lim s kestenima u zagrijanu pećnicu. Pecite ih oko 20-30 minuta, ovisno o veličini kestena i jačini vaše pećnice. Pratite ih pažljivo kako ne bi pregorjeli. Kesteni su gotovi kada se kora lagano rasprsne i postane smeđa. Izvadite ih iz pećnice i ostavite da se malo ohlade.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI