Sada je pravo vrijeme: Ispecite ribu punjenu povrćem!

www.flickr.com

Zdravo i ukusno jelo svakako je riba punjena povrćem. Počastite se pripremom ovog ukusnog jela

Stručnjaci savjetuju da bi ribu trebalo jesti barem dvaput tjedno. Jedan od načina na koji ribu možete pripremiti brzo i jednostavno, a zauzvrat dobijete savršen okus, jest i ovaj način.

Sastojci:

4 – 5 komada ribe (po želji, npr. skuša)
1 veća glavica luka
100 g prokuhane riže
100 g prokuhanog graška
2 manje mrkve
sašlica pelata ili pasirane rajčice
1 žličica začina po želji (npr. ružmarin, origano, sol, papar…)
pola limuna
malo maslinova ulja

Postupak:

Očistite ribu pa je dobro operite i posolite.
Prodinstajte usitnjeni luk, dodajte rajčicu i grašak pa sve kuhajte oko pet minuta, dodajte začine i rižu koju ste ranije skuhali barem do pola. Ovom smjesom punite ribu, polijte ih limunovim sokom i maslinovim uljem pa svaku ribu zamotajte u foliju u pecite na oko 200 stupnjeva oko 15 minuta. Foliju zatim skinite pa pecite još koju minutu bez nje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI