Pripremite empanade – meksičke jastučiće od tijesta koje će svi obožavati!

Pinterest

Empanade možete puniti čime god poželiti, pa čak se i poigrati slatkim i slanim verzijama

Empanade su meksičko jelo, a riječ je o jastučićima od tijesta punjenima slatkim ili slanim nadjevom. Punjenjem se možete poigravati ovisno o tome što imate u hladnjaku, a jedna od učestalijih varijacija na temu svakako je ona s mljevenim mesom, po mogućnosti junetinom i povrćem.

Tijesto:

3 šalice oštrog brašna
1 šalica glatkog brašna
4 žlice maslinovog ulja
1 žličica (morske) soli
po potrebi mlake vode

Punjenje

500g mljevene junetine
2 glavice crvenog luka
1 crvena paprika rog
100g slanine
1 žlica koncentrata rajčice
8 crnih maslina bez koštica
1 tvrdo kuhano jaje
sol, papar
timjan
tabasco umak ili chili papričica
1 jaje za premaz

Priprema



Usitnite slaninu i luk te ih popržite na laganoj vatri dok luk ne postane proziran, a slanina lagano hrskava. Dodajte isjeckanu papriku i meso.

Dodajte koncentrat rajčice, masline i usitnjeno tvrdo kuhano jaje pa potom začine. Promiješajte i kapnite nekoliko kapi tabasco umaka ili chili (ako želite).

Kuhajte otklopljeno oko 10 minuta pa pustite da se ohladi jer se tijesto ne smije puniti vrućim nadjevom.

Dok se nadjev hladi, zamijesite tijesto. Razvaljkajte ga potom na do 4 mm debljine pa tanjurićem režite krugove (možete ih malo razvući u elipsu). Svaki krug napunite nadjevom na jednoj polovici pa preklopite i vilicom utisnite rubove da nadjev ne može iscuriti.

Ovisno o ukusu, emapanade možete pržiti u dubokom ulju ili ih pak ispeći u pećnici.

Ako se odlučite za pečnicu, premažite ih razmućenim jajem te pecite 15-ak minuta u ranije zagrijanoj pećnici na 230 stupnjeva dok ne porumene. Dobar tek!

Desk

Desk

Facebook Comments

Loading...
DIJELI