Isprobajte pomfrit nakon kojega više neće htjeti jesti običan!

Screenshot

Okus je takav da vam nikakav dodatak neće trebati. U slast!

Krumpir možemo pripremiti na bezbroj načina, a mnogima (osobito djeci) nerijetko je najdraži upravo pomfrit. No, ni on ne mora uvijek biti jednak, pržen i začinjen samo solju. U Grčkoj ga, primjerice, redovito začinjavaju origanom, a ovom prilikom donosimo i opciju s češnjakom, peršinom i maslinovim uljem.

Sastojci

kilogram krumpira

malo peršina (najbolje svježeg)

6 češnja češnjaka



dvije žlice maslinova ulja

sol

Priprema

Na uobičajen način ispecite pomfrit i odložite ga sa strane. Na maslinovu ulju prodinstajte usitnjeni češnjak – ne duže od 30 sekundi kako ne bi drastično promijenio boju i presušio se. Maknite s vatra pa dodajte tomu usitnjeni peršin. Dok je krumpir još vruć, po njemu prelijte ulje za začinima i dodajte sol. Okus je takav da vam nikakav dodatak neće trebati. U slast!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI