DOMAĆA PITA S JABUKAMA: Poslastica s kojom je nemoguće pogriješiti

Foto: Moslavačka priča

Uz domaći pitu s jabukama nikad ne možemo pogriješiti. Recept za naše čitatelje donosi Moslavačka priča, seosko imanje iz srca Moslavine.

Sastojci:

0,7 kg oštrog brašna
0,3 kg margarina
0,23 kg šećera
prstohvat soli
korica limuna
1 žumanjak
kiselo vrhnje
2 praška za pecivo
2 vanilin šećera
5 kg svježih jabuka

 

Priprema:



Od navedenih sastojaka zamijesite prhko tijesto rukama i mijesite dok vam se sve ne spoji. Ostavite ga na hladnom 30 minuta.

Dok se tijesto hladi, naribajte jabuke te ih stavite u cjediljku 10 minuta da puste sok. Iscijeđenim jabukama dodajte oko 4 žlice šećera i cimet. Ohlađeno tijesto podijelite na pola. Prvu polovicu razvaljajte i stavite u namašćenu i pobrašnjenu posudu za pečenje. Na tijesto stavite punjenje od jabuka te razvaljajte drugu polovicu  i njome prekrijte jabuke. Tijesto izbockajte vilicom i stavite ga peći 45 minuta na 180 stupnjeva.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI