Brzi jogurt kolač s jagodama i kokosom može vas samo oduševiti!

Miriše na još! U sezoni jagoda svakako isprobajte napraviti ovaj sočan i jednostavno preeeukusan kolač od jagoda i kokosa!

Sastojci

Biskvit s jagodama

2 jaja
200 g šećera
naribana korica ½ limuna
200 g tekućeg jogurta
100 ml ulja
200 g + 2 žlice glatkog brašna
1 prašak za pecivo
50 g kokosa
500 g svježih jagoda

Posip

bademovi listići
pistacije
kokos



Priprema

Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom i limunovom koricom. Dodajte ulje i jogurt, a zatim dodajte i suhe sastojke – kokos, brašno i prašak za pecivo.

Biskvitnu smjesu još jednom izmiksajte da se svi sastojci sjedine.

Oprane i očišćene jagode narežite na veće komade, a zatim ih pomiješajte s dvije žlice brašna.

Okrugli kalup za pečenje (26-28 cm) obložite masnim papirom pa izlijte pola biskvitne smjese. Preko biskvitne smjese posložite polovicu jagoda pa prelijte ostatak biskvitne smjese. Na kraju rasporedite preostale jagode i posipajte kolač mješavinom pistacija, bademovih listića i kokosa.

Kolač pecite 25-30 minuta na temperaturi od 180° C. Čačkalicom provjerite je li pečen. Prije posluživanja kolač ohladite na sobnoj temperaturi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI