Brze i bezobrazno ukusne lazanje: Tvoj put do savršene uživancije!

Popularnim lazanjama malo tko može odoljeti, a mi vam donosimo recept za brze lazanje koje će vas oduševiti svojim okusom i teksturom, a neće potrošiti puno vremena u kuhinji!

Sastojci:

500 g listova za lazanje
Za umak bolonjez:
750 g mljevenog mesa
5 žlica maslinova ulja
1 crveni luk
200 ml bijelog vina
500 ml pasirane rajčice
500 ml vode
1 žličica sušenog bosiljka
sol, papar
Za bešamel:
50 g maslaca
4 žlice glatkog brašna
1 l mlijeka
sol

Priprema:

Na ulju dinstajte nasjeckani luk, dodajte meso i prepecite ga sa svih strana, podlijte vinom, dodajte rajčicu, vodu i začine pa uz povremeno miješanje kuhajte 30 do 45 minuta u polupoklopljenom loncu na srednjoj vatri. Maslac rastopite, dodajte brašno, uz miješanje ga prepržite oko minute, dodajte toplo mlijeko i sol, miješajte pjenjačom da nestanu grudice pa ugasite vatru kad zakuha. U vatrostalnu posudu dimenzija otprilike 25 x 40 cm stavite malo bešamela, potom list, pa sloj bešamela i bolonjeza, ponovno list pa bešamel i bolonjez, sve dok ne postavite zadnji list. Na vrhu treba biti samo bešamel. Možete još posuti ribanim sirom ili parmezanom ako želite. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 45 minuta.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI