Jeftino i jednostavno jelo iz kuhinja naših baka.
Sastojci:
kilogram kupusa
žlica svinjske masti
sol i papar
malo vode
Za krpice:
3 jaja
330 g brašna
malo soli
Priprema:
Kupus narežite na sitno, a svinjsku mast otopite te na nju dodajte narezani kupus. Kada ga posolite, on će početi puštati vodu, a tada je na redu pirjanje. Po potrebi podlijevajte vodom da omekša. Ako volite pod zubima osjetiti malo tvrđi kupus i ne želite da se do kraja raspadne, vrijeme pirjanja prilagodite tomu. Potkraj popaprite po ukusu te dodajte skuhane i ocijeđene krpice. Njih možete kupiti u svakoj trgovini. A ako imate volje, spravite ih sami: pomiješate jaja i brašno s malo soli i zamijesite glatko tijesto. Podijelite ga u šest kuglica te ih razvaljajte do debljine koju želite. Trake tako dobivenog tijesta osušite, a zatim ih složite jednu na drugu, po potrebi još malo pobrašnite i narežite na krpice. Skuhajte u posloljenoj vodi i dodajte kupusu.