KRUMPIR S MESNIM UMAKOM: Hranjivi i ukusni obrok gotov je za točno 45 minuta!

Može biti i svečani ručak!

Sastojci:

3 velika krumpira
600 ml mesnog temeljca
6 žlica maslaca
3 žlice kukuruznog škroba
330 g topljenog sira
30 g brašna
3 žlice maslinova ulja
worcester
2 žlice vode
sol i papar po želji

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva. Operite i posušite krumpire. Narežite ih na štapiće. Pomiješajte ih s maslinovim uljem te nešto soli i papra.
Stavite peći u pećnicu na 25 minuta.
Preokrenite ih na pola pečenja da s obe strane postanu zlatnožuti i hrskavi.



Za umak u srednje velikom loncu pomiješajte otopljeni maslac i brašno. Miješajte sve dok smjesa ne postane zlatnosmeđa.

Potom ulijte mesni temeljac (najbolje od junetine) i dodajte umak worcester.
Pustite da umak zakuha uz stalno miješanje.
U zasebnoj posudi razmutite kukuruzni škrob u malo vode. Dodajte ga u mesni umak i miješajte dok se sve zajedno ne zgusne. Tada ga uklonite s vatre. Preko ispečenog krumpira prelijte umak i dodajte komadiće topljenog sira.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI