KRPICE SA ZELJEM: Okus bakine kuhinje koji odgovara uz svako meso

Foto: Moslavačka priča

Krpice sa zeljem su tradicionalno jelo bakinih kuhinja kontinentalne Hrvatske. Mogu se jesti samostalno ili kao prilog vašem omiljenom komadu mesu. Recept za naše čitatelje donosi Moslavačka priča, seosko imanje iz srca Moslavine.

Sastojci:

1 glavica slatkog kupusa
1 glavica crvenog luka
sol, šećer, ulje, papar

Priprema:

Izrada domaćih krpica vrlo je brz i jednostavan proces. U smjesu za krpice stavljamo oštro brašno, dodajemo jaja, vodu i sol i sve ručno umiješamo. Zatim pobrašnimo podlogu i na njoj razvaljamo tijesto na oko 1 milimetar debljine. Razvaljano tijesto nožem narežemo na kockice.



Luk narežemo na kockice i pržimo na ulju. Očistimo kupus te ga narežemo na kockice i dodamo na prženje, u tavu dodajemo šećer kako bismo dobili karameliziran okus kupusa. Dinstamo dok kupus ne omekša.
U posudu ulijemo vodu i kada zakipi, u nju dodajemo krpice i kuhamo 5-7 minuta. Kada su krpice kuhane, stavljamo ih u posudu sa zeljem, dodajemo vodu i sve zajedno još kuhamo dok voda ne ispari.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI