KRALJ DIJASPORE O TEŠKOJ BORBI ZA ŽIVOT: ‘Ja se ničega ne sjećam, oni su mu bili najveća podrška’! Progovorio i o Thompsonovom sinu

Foto: Joško Ponoš/Cropix

Iza  kralja dijaspore Mate Bulića teško je životno razdoblje, kojeg se, kako je kazao, nerado prisjeća. Nakon uspješne dvoranske turneje 2020. godine, pjevač se zarazio koronavirusom, a oporavak traje i danas.

Za In Magazin je progovorio o svojoj borbi za život, to mu budi samo loša sjećanja.

“Bože moj, nakon skoro dvije godine, točnije godinu i devet mjeseci – jesam li ja taj koji je bio prije te korone? Kažu mi da šest mjeseci uopće nisam na noge izišao. Svi su mi rekli, posebno moja obitelj koja je bila uz mene, moja žena koja mi je bila desna ruka, ona mi je pričala, ali ja se ne sjećam ničega. Pitali su pamtim li ja išta iz tog dijela, ja sam samo rekao – ružne snove koji su tada bili”, ispričao je u intervjuu za In Magazin Nove TV.

Za oporavak pjevač tvrdi da su najzaslužniji liječnici, ali i supruga, uz kćerke koje su uvijek bile uz njega. U onom najgorem razdoblju kada je bio bez svijesti, otkrio je, unuci su mu davali snagu da se nastavi boriti.

“Posebna snaga su mi bili njih dvojica. Žena mi je rekla da kad sam bio u toj komi i kad su mi spominjali njih – da su mi suze polazile, malo sam emotivan, ali to je tako. Čovjek ne može doći i reći – da to mi je snaga, ali bila mi je snaga, unuci su svakom od nas tko je djed i baka na prvom mjestu i to ja tako gledam”, kazao je Mate Bulić.Trenutačno radi na atobiografskoj knjizi. Rekao je da mu mnogi sugeriraju da upravo i ovo teško životno razdoblje uvrstiti u nju, no on za to još nije spreman.

“Teško je pričati oko toga svega i od cijele te situacije šta se događalo. Jednostavno ako počnem pričati, moram im reći kako je bilo. To mi sad u ovom trenutku nije, šta može biti za pola godine – ne znam. Tih šest mjeseci, neću reći kome, ali onog perioda za koji nisam znao je li istina ili nije. Jedan segment toga je kad je moja supruga došla pa rekla da sam je nazvao telefonom: ‘Ej, je si li čula da je Mate Bulić umro?’ Kaže ona: ‘Kako je umro ako je pričao sa mnom.’ ‘Ne, ne, meni su rekli iz Splita, jedan čovjek da je umro, tako da znaš’.

Unatoč svemu, Mate od glazbe ne odustaje pa tako i ove godine priprema tradicionalni koncert u svojem rodnom mjestu, poznate Blatničke note dobrote.

Na pozornici u Blatnicama ponovno će se okupiti velik broj Bulićevih prijatelja koji se uvijek rado vraćaju u ovo malo mjesto. Trenutačni popis izvođača koji će nastupiti prelazi brojku od 30, no Marko Perković Thompson zbog obiteljske situacije ipak neće moći doći.

– Bilo je sve spremno i Marko Perković Thompson… Ne vjerujem, cijela Hrvatska javnost zna nažalost što se dogodilo s mojim malim kumčetom. Ja se nadam u dragog Boga da će to biti opet dobro i na kraju krajeva, on je ipak kao kum čvrst. Evo Bog je nekako i mene ostavio. Mladen Grdović, Dražen Zečić, Jole, Grupa Dalmatino, Alen Nižetić, Šima Jovanovac i ovih mojih 25 kolega koji su iza’, kazao je Bulić za In Magazin.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI