Ovaj jednostavam i brz kolač, bez kuhanja i pečenja, topi se u ustima! Gosti će biti oduševljeni!
Sastojci za podlogu:
150 g piškota
200 ml mlijeka
Ganache:
300 g čokolade za kuhanje
200 ml vrhnja za šlag
100 g Nutelle
Krema:
Ganache:
300 g čokolade za kuhanje
200 ml vrhnja za šlag
100 g Nutelle
Krema:
500 ml vrhnja za šlag
500 g mascarponea
100 g šećera u prahu
2 žlice ekstrakta vanilije
Priprema:
Nasjeckajte čokoladu za kuhanje, pomiješajte je s Nutellom i vrhnjem za šlag. Sastojke istopite u mikrovalnoj ili na pari. Prohladite.
Izradite vrhnje za šlag, dodajte sir mascarpone, šećer u prahu ekstrakt i vanilije. Lagano pomiješajte sastojke.
Piškote umočite u mlijeko i slažite u kalup dimenzija 20 x 27 cm.
Pola kreme rasporedite u kalupu. Rasporedite pola ganachea. Stavite u zamrzivač na sat vremena da se ganache stegne. Na ohlađen ganache rasporedite preostalu kremu.
Rasporedite preostali ganache.
Ostavite u hladnjaku preko noći.