KOLAČ BEZ KUHANJA I PEČENJA: Jednostavan i brz desert kojeg će svi hvaliti

Foto: theartofbaking.org, Ilustracija

Ovaj jednostavam i brz kolač, bez kuhanja i pečenja, topi se u ustima! Gosti će biti oduševljeni!

Sastojci za podlogu:

150 g piškota
200 ml mlijeka

Ganache:

300 g čokolade za kuhanje
200 ml vrhnja za šlag
100 g Nutelle



Krema:

Ganache:

300 g čokolade za kuhanje
200 ml vrhnja za šlag
100 g Nutelle

Krema:

500 ml vrhnja za šlag
500 g mascarponea
100 g šećera u prahu
2 žlice ekstrakta vanilije

Priprema:

Nasjeckajte čokoladu za kuhanje, pomiješajte je s Nutellom i vrhnjem za šlag. Sastojke istopite u mikrovalnoj ili na pari. Prohladite.
Izradite vrhnje za šlag, dodajte sir mascarpone, šećer u prahu ekstrakt i vanilije. Lagano pomiješajte sastojke.
Piškote umočite u mlijeko i slažite u kalup dimenzija 20 x 27 cm.
Pola kreme rasporedite u kalupu. Rasporedite pola ganachea. Stavite u zamrzivač na sat vremena da se ganache stegne. Na ohlađen ganache rasporedite preostalu kremu.
Rasporedite preostali ganache.
Ostavite u hladnjaku preko noći.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI