JOŠ PROBLEMA OKO EUROSONGA: Velika Britanija nema dovoljno mjesta za ‘paradu kiča’

Foto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Nakon što je Ujedinjeno Kraljevstvo preuzelo organizaciju Eurosonga 2023., BBC ističe kako nijedna velika dvorana u Velikoj Britaniji nema toliko slobodnih termina koliko je potrebno da se postavi ovaj veliki i produkcijski izuzetno zahtjevan televizijski prijenos.

Čelnici Eurovizije od organizatora traže šest do osam tjedana dvorane na raspolaganju, a sve arene te veličine u Britaniji su u svibnju iduće godine – zauzete. Elton John sa svojom oproštajnom turnejom te predstava “Magic Mike Live!” samo su neki od programa koji su već rezervirali najveće dvorane, i to upravo na proljeće iduće godine.

Puno je proba potrebno kako bi ovo natjecanje uspjelo. Događanje ove veličine inače se organizira pune dvije godine, a vi imate samo jednu, od trenutka kad doznate da ste pobijedili”, izjavio je Claudio Santucci, redatelj ovogodišnjeg Eurosonga.

Eurosong 2012. u Azerbajdžanu koštao je 76 milijuna dolara, onaj u Danskoj 2014. 53 milijuna dolara, dok je izdanje 2017. u Ukrajini koštalo 35 milijuna dolara. Unatoč rezovima, pretpostavlja se da će BBC snositi najveći dio troškova, i to umjesto Ukrajine, koja je ove godine pobijedila, ali zbog rata nije u stanju organizirati, a ni financirati izbor.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI