JOGURT PITA: Čupava ljepotica koju obožavamo!

Foto: Depositphotos

Neodoljivu jogurt pitu vrlo je lako napraviti. Oduševit će vas svojim izgledom i okusom!

Sastojci za tijesto:

20 dag oštrog brašna
15 dag glatkog brašna
12 dag šećera
15 dag maslaca ili margarina
4 žumanjka
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
prstohvat soli

 

Krema:



2 vrhnja
3 jogurta
15 dag šećera
4 žlice oštrog brašna
2 vanilin šećera
sok od pola limuna
4 bjelanjka

Priprema:

Pomiješajte brašna s praškom za pecivo, dodajte šećer, vanilin šećer, žumanjke, na listiće izrezani maslac i malo soli. Umijesite glatko tijesto i podijelite ga na dva dijela, jedan dio stavite u hladnjak na 10-15 minuta, a drugi u ledenicu na pola sata.
Izmiješajte jogurt, vrhnje, šećer, brašno, vanilin šećer i limunov sok. Istucite snijeg od bjelanjaka te lagano umiješajte u pripremljenu smjesu.
Tijesto iz hladnjaka razvaljajte i stavite u namazani i brašnom posuti lim 35 x 25 cm te pecite na 180-200 stupnjeva 8-10 minuta.
Polupečeno tijesto malo ohladite pa preko njega prelijte kremu.
Tijesto iz ledenice naribajte preko kreme pa stavite u pećnicu na 30-40 min. Kad se kolač ohladi, pospite ga šećerom u prahu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI