Jelen u umaku sa suhim šljivama u crnom vinu sa domaćim dizanim knedlima na pari je specijalitet seoskog imanja Moslavačka priča. Sve tajne ovog jela i detaljan recept za naše čitatelje donosimo iz srca Moslavine.
Sastojci (PORCIJA ZA JEDNU OSOBU):
0,180 g mesa od jelena
0,05 g suhih šljiva,
0,05 l crnog vina
sol, papar, crvena ljuta paprika i slatka po volji
0,150 g kuhanih domaćih knedli
Priprema:
Kuhajte meso otkoštenog jelena (najbolje od buta ili plećke). Dodajte crno vino, češnjak, sol, papar, crvenu ljutu i slatku papriku. Nakon što se meso skuha, u smjesu u kojoj se kuhalo meso dodajte korjenasto povrće, prženi luk, suhe šljive, senf, ljuti ajvar, sol, papar, lovorov list i ružmarin. Kuhajte dok smjesa ne postane gušća. Kod nas u restoranu jelena poslužujemo s domaćim dizanim knedlima na pari.