JAMIE OLIVER NAM OTKRIVA TAJNU! Kako pripremiti savršeno pečen filet lososa u božanstvenom spoju s rajčicama?

Foto: Depositphotos

Nakon što se poslužite trikom Jamieja Olivera pripremanje savršenog lososa više neće predstavljati problem. Uživajte u laganom, ukusnom jelu od svega nekoliko sastojaka!

Sastojci:

2 x 150 g fileta lososa s kožom                                                                                    300 g cherry rajčica
šaka bosiljka
8 aromatičnih maslina
30 g pikantne kobasice

Dodatno: sol, papar, maslinovo ulje, ocat

Priprema:



Ako nemate mnogo vremena, Jamie Oliver ima rješenje. Stavljanjem fileta lososa na hladnu tavu i kratkim pečenjem na srednje jakoj vatri koža će postati neodoljivo hrskava.

Ako nemate mnogo vremena, Jamie Oliver ima rješenje. Stavljanjem fileta lososa na hladnu tavu i kratkim pečenjem na srednje jakoj vatri koža će postati neodoljivo hrskava. Kako bi naglasio okus, Jamie dodaje aromatične masline. Nakon što ih nasjecka, prelije ih vrućom vodom kako bi ih “vratio u život”. Jamie koristi chorizo kobasicu, ali poslužit će i domaći pikantniji primjerak.
Stavite hladnu tavu na srednje jaku vatru i bez dodavanja ulja stavite losos na stranu na kojoj nema kože. Tri minute nakon što se riba malo zapeče na dnu i pobijeli, okrenite je na stranu s kožom pa pecite oko 5 minuta ili dok ne postane hrskava.
Dok se riba peče, prepolovite rajčice i dodajte sol, papar i ocat. Nasjeckajte masline pa dodajte malo vruće vode i žličicu maslinova ulja.
Nasjeckajte pikantnu kobasicu na ploške i stavite u tavu s lososom dvije minute prije kraja pečenja. Nakon što puste ulje, ubacite i rajčice te ih ostavite samo da se zagriju, tridesetak sekundi.
Poslužite s tapenadom od maslina i prema želji ukrasite bosiljkom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI