JAJE NA OKO: Voćni kolač koji ostavlja bez daha!

Foto: Depositphotos

Osvježavajući kolač “Jaje na oko” desert je s kojim ne možete pogriješiti. Lagani biskvit i ukusna, osvježavajuća krema sa breskvama oduševit će ukućane i goste! Lako se priprema te je idealan i za početnike.

Sastojci:

2 jaja
130 g šećera
1 vanilin šećer
naribana narančina korica
naribana limunova korica
100 ml ulja
100 ml mlijeka
1 prašak za pecivo
150 g brašna
1 kompot marelica
1 vanilin puding
350 ml mlijeka
2 žlice šećera
100 ml slatkog vrhnja
preljev za torte

Priprema:

Pjenasto izmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer. Dodajte naribanu limunovu i narančinu koricu, ulje i mlijeko te sve dobro izmiješajte.
Umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo.
Pripremljeni biskvit izlijte u namašćen i pobrašnjen lim (veličine 35 × 45 cm) i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 20 minuta.



Sadržaj vrećice pudinga pomiješajte sa 2 žlice šećera i 50 ml mlijeka, dodajte slatko vrhnje. Ostatak mlijeka zakuhajte. Kad mlijeko zakipi, ulijte mješavinu pudinga te na laganoj vatri kratko prokuhajte.

Pečeni biskvit ohladite, natopite sokom od kompota, a zatim na njega izlijte kuhani puding.
Na topli puding posložite polovice marelica. Prelijte preljevom za torte.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI