IZLOŽBA POSVEĆENA PRERANO PREMINULOM PRIJATELJU: Akademski umjetnik Zoran Kakša sjećanja zabilježio na intimnim formatima platna, ali i školskim naslonima

Izvor: Facebook

Samostalna izložba “Sleeping memories” akademskog umjetnika Zorana Kakše svečano je otvorena u srijedu u Galeriji Idealni grad u u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad u Gajnicama. Predstavljen je recentni ciklus radova izvedenih na intimnim formatima platna, ali i školskih naslona koje Kakša koristi kao podlogu za slojevite radove nastale u kombiniranoj tehnici putem kojih bilježi vlastita sjećanja.

Na otvorenju je ravnateljica Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad Tea Bilić pozdravila sve prisutne te izrazila zadovoljstvo što u galeriji Idealni grad predstavljaju ovako zanimljivu, jedinstvenu i kvalitetnu izložbu.

Izvor: Facebook

Stručni suradnik Vedran Markulin predstavio je biografiju Zorana Kakše.

Kustosica izložbe Sonja Švec Španjol naglasila je kako ciklus “Sleeping memories” predstavlja autorov povratak samome sebi tj. jedan dubok i misaon proces.

“Zoran Kakša ga intuitivno bilježi na manjim, intimnijim formatima. Oni nisu glasni, oni ne privlače pozornost na prvu, već suptilno pozivaju promatrača da im se približi i odvoji vrijeme za pomno upoznavanje sadržaja zabilježenih, interpretiranih i s ukazanim povjerenjem podijeljenih trenutaka iz bogatog, predanog i posvećenog života autora sa svim svojim usponima i padovima, ali i lekcijama – kako osobno usvojenim tako i nesebično prenesenim na buduće generacije”, rekla je Švec Španjol.Izvor: Facebook

Na kraju se umjetnik Zoran Kakša zahvalio svima na dolasku te istaknuo je kako ovaj ciklus posvetio dragom prijatelju i kustosu Nikoli Albanežeu koji nas je prerano napustio početkom ove godine te koji je od samih početaka kvalitetno pratio i predstavljao Zoranov rad i kontinuirano ga poticao na daljnje stvaralaštvo.

Izložba je otvorena do 25. studenoga 2022., a može se razgledati od ponedjeljka do petka od 10 do 18 sati.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI