I TU MORATE BITI PODOBNI! Vlatka Pokos sije gorčinu: ‘Sarnavka me u javnosti grubo i ružni napala’

Foto: Biljana Gaurina, Darko Tomas/CROPIX

U novoj kolumni za tjednik Story, pjevačica i voditeljica Vlatka Pokos osvrnula se na javnu svađu pisca Velimira Viskovića i kritičarke Jadranke Pintarić te iz svog primjera zaključila da je zalaganje za ženska prava u Hrvatskoj – selektivno.

Komentar Jadranke Pintarić koji je pokrenuo cijelu lavinu reakcija Vlatka Pokos je nazvala “neprimjerenim, nepotrebnim i neprofesionalnim”.

“Ne vidim kakve veze ima nečija životna energija i vitalnost s činjenicom da je postao otac u zrelim godinama? Postoje mnogi ljudi koji su vrlo vitalni i aktivni u zrelim godinama i starijoj životnoj dobi, a nisu očevi malene djece ili uopće nisu očevi. Kako bismo mogli nazvati taj potpuno suvišni komentar koji je osvanuo u naslovu tiražnog dnevnika? Je li i to neka vrsta diskriminacije?”, piše Vlatka u svojoj novoj kolumni.

Dodaje i da je Visković reagirao vrlo primitivno, ali i da je u nekim stvarima – u pravu. “U jednoj se stvari slažem s Velimirom Viskovićem – u previše situacija su se potrošili i obezvrijedili izrazi poput mizoginije, seksizma i zlostavljanja, jer kad se nešto koristi previše, ono više nema nikakvu težinu niti značenje”.

“Ja nisam doživjela nikakvu, ali baš nikakvu podršku u javnosti od ženskih i feminističkih udruga tijekom medijske i životne kalvarije koju sam prolazila. Naprotiv, svojedobno me gospođa Sarnavka ružno i grubo napala u javnosti jer sam se, zamislite, usudila zarađivati snimajući ‘kontroverznu’ reklamu za jednu banku. Dakle, zaštita ženskih prava je selektivna i morate biti podobni?! Što ja, očito, nisam bila jer ne slovim za intelektualku (?)”, upitala je Vlatka na kraju kolumne.



Naime Brojne žene udružile su se u obrani Jadranke Pintarić, no kad je Vlatka Pokos bila u pitanju – nisu bile toliko glasne. Podsjetimo, prije 15-ak godina Vlatka se javno razvodila od kontroverznog splitskog poduzetnika Josipa Radeljaka Dikana, a napadi na nju frcali su sa svih strana.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI