HRVATSKA I DUBROVNIK U KINESKOM LONELY PLANETU: Među najatraktivnijim svjetskim turističkim odredištima

Ilustracija/Arhiva

Kineska verzija najpoznatijeg izdavača turističkih vodiča, Lonely Planet China, ove godine obilježava jubilarnih 10 godina postojanja na kineskom tržištu. Povodom toga je kreirano posebno izdanje za kolovoz u tiskanom, ali i digitalnom obliku u sklopu kojeg je Hrvatska, zajedno s Francuskom, Italijom, Velikom Britanijom, Tajlandom, Mauricijusom i skandinavskim zemljama, uvrštena na popis najatraktivnijih svjetskih turističkih destinacija.

Posebno izdanje sadrži i mali urbani vodič o Dubrovniku čija je autorica višestruko nagrađivana novinarka Si Ma Yan, specijalizirana za kreativna putovanja i lifestyle teme te koja je poznata i kao velika ljubiteljica naše zemlje.

HTZ

“Dubrovnik je dugi niz godina atraktivna destinacija mnogim turistima, a objavljivanje vodiča o Dubrovniku u kineskom Lonely Planetu odlična je promocija Hrvatske i bisera Jadrana na kineskom tržištu. Također, Dubrovnik je kineskim turistima uvijek bio destinacija koju moraju posjetiti te je zaista velika stvar da nas je ovaj magazin, kojeg prati višemilijunska publika, uključio u obilježavanje svog važnog jubileja. Naime, u manje od mjesec dana dva ključna kineska travel magazina, Lonely Planet i National Geographic China, objavila su prekrasne reportaže o Hrvatskoj što našoj zemlji daje dodatnu vidljivost na velikom kineskom tržištu”, rekla je Franka Gulin, direktorica Predstavništva HTZ-a u Kini.

HTZ

Podsjećamo, u ožujku prošle godine svoj mini vodič u Lonely Planetu imao je i Zagreb. Posebnost urbanih vodiča je u tome što novinari pišu reportaže s vlastitih putovanja dijeleći čitateljima vlastite preporuke i iskustva.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI