HOBOTNICA NA TOPLO: Idealan ljetni obrok kojem je teško odoljeti!

Foto: Mario Dabo, restoran Zelen Dvor

Hobotnica na toplo je idealan u ljetnim mjesecima. Recept je za naše čitatelje pripremio Mario Dabo, chef kultnog zagrebačkog restorana Zelen Dvor.

Sastojci (za 4 osobe):

2 kg sirove očišćene hobotnice
1 tikvica
1 rog paprika
1 paprika babura
1 srednji crveni luk
1 češanj bijelog luka
4 crne masline
4 zelene masline
3 žlice maslinova ulja
1 žlica sjeckanog peršina
1 dl bijelog vina
sol i papar po želji

Priprema:

Očišćenu hobotnicu kuhajte oko sat vremena u vodi začinjenoj crvenim lukom i listom lovora s dodatkom malo soli. Izvadite je iz vode i narežite na deblje kolutiće. Na maslinovu ulju pirjajte crveni luk, papriku, tikvice, masline, podlijevajte vinom i dodajte narezanu hobotnicu, bijeli luk i sjeckani peršin. Ako volite sočnije i više tekućine, možete dodati i par žlica vode u kojoj se kuhala hobotnica.



“Kuhajte veseli, po mogućnosti s partnerom ako je pored vas uz čašu vina, ne zaboravite da samo ljubav budi kreativnost i ne koristite previše raznolikih začina i namirnica, život je jednostavan neka to bude i vaša hrana”, savjetuje chef. Više pročitajte u intervjuu:

Facebook Comments

Loading...
DIJELI