GLAZBENA DIVA ODUŠEVILA U LISINSKOM! Josipa Lisac nakon tromjesečne pauze ponovno nije razočarala

Foto: Sasa Buric / CROPIX

Glazbena diva Josipa Lisac (73) sinoć je održala koncert u zagrebačkoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Prvi je ovo rasprodani koncert koji je glazbena diva održala nakon tri mjeseca pauze prouzročene problemima s išijasom.

Ovaj koncert jedan je u sklopu onih zakazanih za turneju obilježavanja 50 godina albuma “Dnevnik jedne ljubavi”, jednog od najznačajnijih diskografskih izdanja ovih prostora, koju je započela u veljači. Na nastup u veljači došla je potpomognuta štapom, a situacija se nažalost pogoršala toliko da nije bila u stanju publici pružiti nastup kakav zaslužuje. Problemi s leđima i išijaš su se umiješali u termin drugog koncerta  originalno zakazanog za 25. veljače, te je sve bilo otkazano.

Ovog vikenda nakon višemjesečne stanke Josipa je nastavila s turnejom tamo gdje je stala. Na pozornici je pjevala svoje velike hitove,  Na licu joj se moglo vidjeti da je sretna što je ovaj koncert održan te je naravno bio rasprodan.

Inače, “Dnevnik jedne ljubavi” prvi je njezin album, a objavio ga je Jugoton 1973. godine. Vrlo brzo stekao je kultni status kod kritike i publike te je kroz pola stoljeća postao antologijsko izdanje i jedan od najznačajnijih albuma. Zbog njegove važnosti trenutačno se sprema i remasterirano vinilno reizdanje.

Karlo Metikoš i Ivica Krajač, autori glazbe i teksta na albumu, ugradili su u album posvetu Josipi Lisac u obliku akrostiha sastavljenog od prvih slova svake pjesme i završnog slova albuma.Na albumu se nalazi ukupno deset pjesama, a to su: “O jednoj mladosti”, “Srela sam se s njim”, “Sreća”, “Po prvi put”, “Plačem”, “Jedna kratka vijest”, “Ležaj od suza”, “Ne prepoznajem ga”, “Vjerujem ti sve”, “Kao stranac”.

Nakon koncerta u Lisinskom Josipa za ovo ljeto ima dogovorene nastupe u Zaprešiću, Ptuju i Puli, a novi koncertni termini bit će objavljeni uskoro.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI