DOMAĆA PAŠTETA OD PILEĆIH JETRICA: Delikatesa bez aditiva i konzervansa

Foto: Depositphotos

Ukusna pašteta od pilećih jetrica bez aditiva i konzervansa idealan je namaz za domaći kruh. Potrebno vam je svega nekoliko sastojka i vrlo malo vremena.

Sastojci:

450 g pilećih jetrica
1 glavica crvenog luka
100 ml crvenog vina
120 ml pilećeg temeljca
kockica maslaca
svježi peršin
sol, papar

Priprema:

Očistite jetrica od masnoće i narežite ih na kockice. Usitnite luk i popržite ga na već rastopljenom maslacu dok ne omekša. Dodajte kockice jetrica i dinstajte oko 5 minuta.
Dodajte sol i papar, zalijte vinom i dinstajte 15 minuta uz povremeno miješanje dok tekućina ne ispari. Ostavite da se ohladi. Izblendajte smjesu s pilećim temeljcem i sitno sjeckanim peršinom. Čuvajte u hladnjaku.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI