ČUDO OD JEDNOG JAJETA: Stari recept naših mama i baka zapišite u svoju knjigu s receptima

Foto: YouTube/CookandEnjoy

U knjigama s receptima naših mama i baka “Čudo od jednog jajeta” gotovo je neizostavan. Riječ je o starinskom, jednostavnom kolaču neodoljiva okusa. Idealan je za iznenadne goste, a vole ga i djeca.

Jednostavan recept čine sastojci koje više-manje uvijek imamo u kuhinji i za čiju vam je pripremu potrebno odvojiti tek pola sata vremena.

Za biskvit:

1 jaje
1 šalica šećera
1 šalica mljevenih oraha ili lješnjaka
1 šalica mlijeka
½ šalice ulja
1 šalica brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer

Za kremu:



2 pudinga od vanilije
600 ml mlijeka
5 žlica šećera
150 g margarina ili maslaca

 

Priprema:

Miksajte jaje, šećer i vanilin šećer. Postupno dodajte ulje, mlijeko, a zatim i ostale sastojke. U namašćen i pobrašnjen lim (20×30 cm) izlijte biskvitnu smjesu i pecite na 180 stupnjeva 25 minuta. Još vrući biskvit polijte ravnomjerno sa 150-200 ml mlijeka u koje ste umiješali malo ruma (no može i bez toga).

Dok se biskvit peče, pripremite kremu tako da u predviđenoj količini mlijeka skuhate puding. Kad se ohladi, umiješajte izrađeni margarin.

Na ohlađeni biskvit složite hladnu kremu, sve pospite ribanom čokoladom ili orasima i dobro rashladite.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI