BURGERI OD HOBOTNICE: Zdravi ‘fast food’ koji će vas oduševiti okusom!

Foto: Depositphotos

Burgeri od hobotnice oduševit će i najzahtjevnije nepce, a posebno bi se moglo svidjeti djeci!

Sastojci za polpete:

1,5 kg hobotnice
sol, papar
list peršina
3 režnja češnjaka
maslinovo ulje
1 bjelanjak
par žlica krušnih mrvica
3 dl biljnog ulja
žličica ljute paprike
rikola

 

Priprema:



Hobotnicu zamrznutu barem jedan dan ubacite u lonac s paprom u zrnu, lovorom, peršinom i octom. Kuhajte sat vremena. Zabodite vilicu u područje gdje se krakovi spajaju s glavom hobotnice. Ako vilica klizi i meso se s lakoćom odvaja, hobotnica je
gotova.
Skuhanu hobotnicu usitnite nožem i začinite solju, paprom, peršinom, češnjakom i paprikom.
Dodajte maslinovo ulje i blago tučeni bjelanjak. Rukama povežite sve sastojke u homogenu smjesu. Dodajte krušne mrvice kako smjesa ne bi ostala prevlažna. Razradite smjesu i ostavite je pola sata u hladnjaku. Oblikujte polpete i kratko ih pecite na tavi. Ubacite ih u omiljeno pecivo, dodajte rikolu i druge sastojke po želji.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI