BUHTLE SA SIROM: Prava hrvatska slastica kojoj je nemoguće odoljeti

Foto: kuhajipeci.com

Domaćim buhtlama sa sirom uistinu je nemoguće odoljeti, posebno kad imate recept s kojim znate da ne možete pogriješiti!

Sastojci za tijesto:

1 svježi kvasac
½ žličice šećera
200 ml mlijeka
600 g glatkog brašna
80 ml ulja
1 žličica soli
1 jaje
1 žumanjak
200 ml jogurta sobne temperature

Za nadjev:

250 g svježeg kravljeg sira
80 g naribanog sira edamera
sol
crni mljeveni papar
1 žlica narezanog vlasca
1 jaje



Za premazivanje:

1 jaje
1 žlica sezama

Priprema:

Razmrvite kvasac, dodajte šećer, malo toplog mlijeka i ostavite na toplom mjestu 10-ak minuta.
Brašnu dodajte kvasac, ulje, sol, razmućeno jaje i žumanjak, a zatim s preostalim toplim mlijekom i jogurtom umijesite glatko tijesto. Stavite na toplo mjesto dok se volumen ne udvostruči.
Ocijeđeni svježi kravlji sir pomiješajte s naribanim sirom. Dodajte sol, papar, vlasac.
Tijesto razdijelite na manje loptice, svaku lopticu na dlanu malo stanjite, stavite 1-2 žličice nadjeva, a zatim skupite, ponovno oblikujte lopticu i stavite na nauljeni lim.
Premažite razmućenim jajetom, pospite sezamom i ostavite na toplom mjestu još 15 minuta.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 25 minuta. Poslužite uz kiselo vrhnje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI