BAKINA PILEĆA JUHA: Raskošna i mirisna juha koja nas krijepi i ‘vraća u život’

Foto: Depositphotos

Najradije se sjećamo bakinih raskošnih, mirisnih, ukusnih juha koje su nas ‘vraćale u život’, stoga vam donosimo recept za jedno od najklasičnijih jela kuhinja naših baka kako bi se dobro okrijepili.

Sastojci:

pola pileta
1 mrkva
peršin
pitomi pastrnjak
1 manji krumpir
1 manji prepečeni luk
suhi začini
papar
sol

Sastojci za knedle:

griz



mast ili ulje
jaja
prašak za pecivo

Priprema:

Jednu opranu i očišćenu mrkvu naribajte i propržite na malo ulja.
Dodajte nasjeckani pastrnjak, krumpir, prepečeni luk, papar i meso. Nalijte vodu i kuhajte dok se meso ne skuha.
Izvadite meso i krumpir, a meso odvojite od kostiju i vratite u lonac. Dodajte sol i začine.

Priprema knedli:

U tanjur stavite mast (može i ulje) na vrh žličice. Dodajte jedno jaje i dobro izjednačite pa dodajte 5 do 6 žlica griza i na vrh noža prašak za pecivo. Izmiješajte pa žličicom izvadite knedle i spuštajte ih u juhu. Kuhajte još 2 do 3 minute.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI