BAKIN DOMAĆI KUKURUZNI KRUH: Miris koji vraća u djetinjstvo!

Foto: Depositphotos

Napravite ukusan domaći kukuruzni krug po starinskom receptu. Miris će vas vratiti u djetinjstvo!

Sastojci:

250 g kukuruznog brašna
250 g pšeničnog glatkog brašna
1/2 kvasca (svježeg ili suhog)
1/2 vrećice praška za pecivo
1 žličica šećera
200 ml mlijeka
200 ml vode
2 žličice soli
1 žlica ulja
šaka kukuruzne krupice

Priprema:

Pomiješajte kvasac, šećer i toplo mlijeko pa ostavite da se nadigne. U zdjeli pomiješajte kukuruzno i pšenično brašno, dodajte sol i prašak za pecivo. U smjesu suhih sastojaka dodajte kvasac, vodu i žlicu ulja. Zamijesite glatko tijesto koje se ne lijepi za posudu i ruke. Ostavite ga da se diže pola sata. Ponovno premijesite i stavite u kalup za pečenje kruha. Ostavite da se tijesto u kalupu diže još 20-ak minuta i zatim po želji zarežite crte na površini. Pospite kruh kukuruznom krupicom i stavite peći na 180 Celzijevih stupnjeva 20 do 30 minuta. Kruh nakon pečenja ostavite da se ohladi. Poslužite s omiljenim namazom!



Facebook Comments

Loading...
DIJELI