AMBICIOZNI PROJEKT DOŽIVIO POTPUNI KRAH! Una TV podijelila masovne otkaze, među njima i Ivana Paradžiković!

Foto: Vedran Peteh/Cropix

Dan nakon što je u domaćim medijima osvanula vijest da zagrebačko dopisništvo regionalne postaje Una TV značajno samnjuje svoj kadar, oglasilo se i vodstvo porsnulog medijskog giganta koji unatoč lobiranju i atraktivno složenom programu nije uspio naći zainteresirane za emitiranje u Hrvatskoj.

doznalo se da će od 80 zaposlenika, koliko ih trenutno broji dopisništvo u Zagrebu, otkaze dobiti značajan broj ljudi.

Priopćenje Una TV-a donosimo u cijelosti.

Osnovni koncept i ideja formiranja UNA televizije jest izgradnja moderne medijske platforme u Hrvatskoj, Srbiji, BiH, Crnoj Gori i Makedoniji koja će za višemilijunsko gledateljstvo kreirati najkvalitetniji program. Kroz medijsko povezivanje, cilj je promovirati najljepše vrijednosti regije kroz raznovrstan sadržaj i produkciju svjetskog standarda.

UNA televizija okupila je tim vrhunskih profesionalaca iz cijele regije koji broji više od 250 zaposlenih, od kojih je 80 renomiranih medijskih eksperata, novinara i voditelja iz Hrvatske. Uložena su milijunska sredstva u izgradnju modernog studijskog prostora, najsuvremeniju produkcijsku opremu i tehniku i postavljeni su najviši standardi.Unatoč velikom rastu gledanosti UNE u regiji i najavljenoj ambicioznoj programskoj shemi od jeseni u okviru koje ćemo gledati najveće regionalne zvijezde, misiju i viziju UNA TV u ovom trenutku nije moguće provesti na hrvatskom tržištu. Glavna prepreka je nemogućnost da program naše televizije postane dostupan svim gledateljima. Zato je UNA trenutno u procesu reorganizacije svog poslovanja.

Kabelski distributeri u Hrvatskoj unatoč uredno dostavljenim dozvolama za emitiranje od regulatorne agencije za elektroničke medije (AEM), dostavljenim zahtjevima za emitiranje i detaljnom programskom konceptu i dalje odlažu odgovor ne navodeći ni jedan opravdani ni logičan argument, a neki su i poslali odbijenice. Zbog ovoga, nažalost, dovedena su u pitanje radna mjesta zaposlenika UNA TV u Zagrebu, a navedeni razlozi su više puta predočeni i detaljno objašnjeni putem dosadašnjih priopćenja za medije.

”U timu UNE našli su se vrhunski profesionalci, najpoznatija novinarska imena kojima smo osigurali najbolje uvjete rada u čitavoj regiji. Kreirali smo multietničku profesionalnu i prijateljsku obitelj. Naše zaposlene birali smo po kredibilitetu, profesionalnosti i uvjerenju koje se uklapa u viziju i misiju naše kuće – da spajamo ljude kroz kvalitetne sadržaje. Situacija s kabelskim operaterima dovela je nažalost do neophodne reorganizacije poslovanja. Iako smo poslovanje mogli u potpunosti prebaciti u druge zemlje regije, u Hrvatskoj ipak nastavljamo suradnju s vrsnim televizijskim profesionalcima te će u zagrebačkoj podružnici ostati kadar nužan za rad dopisništva. Iznimno nam je važno naglasiti da će, imajući u vidu da su svi ostali zaposlenici cijenjen i stručan kadar kojem smo neizmjerno zahvalni na dosadašnjem doprinosu i entuzijazmu, ukoliko dođe do pozitivnog odgovora kabelskih operatera, naša kuća sigurno prvo njima ponovo dati ponudu o poslovnom angažmanu”, poručili su iz menadžmenta UNA televizije.

A pored ovog priopćenja procurila je vijest da je jedno od tv lica koje je dobio otkaz ono Ivane Paradžiković. Iako smo ju nakon ”Provjerenog” trebali gledati u emisiji “Lice pravde”, to se ipak nije dogodilo.

Naime, Paradžiković je krenula sa snimanjem emisija, no iste nisu bile emitirane u Hrvatskoj te su se mogle gledati samo preko weba Une TV, ali je zbog problema u poslovanju te medijske kuće u Hrvatskoj dobila otkaz.

Jutarnji list od nekoliko otpuštenih zaposlenika i suradnika zagrbačkog dopisništva Une TV doznaje kako je došlo dvoje ljudi iz uprave i jedan pravnik te kako su otpuštenima sat vremena objašnjavali razloge njihovih otkaza. Naveli su kako je glavni razlog jer od ključnih kabelskih operatera u Hrvatskoj, A1 i HT-a, preko kojih se trebao emitirati program, već sedam mjeseci ne uspijevaju dobiti odgovor o tome hoće li ili neće dopustiti emitiranje kabelskim putem.

Oni koji su dobili otkaz, imaju otkazni rok od 60 dana, a za to vrijeme dobivat će i plaće te još taj kratak period mogu zadržati službene telefone.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI