Tradicionalni hrvatski recept – pripremite mirisne i hrskave dalmatinske kroštule!

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Fanjki, kroštule ili hroštule - kako god ih zvali, jednako su ukusne!

A zašto ne biste probali tradicionalni recept za dalmatinske kroštule? Bile tople ili hladne, kroštule su hrskave, mirisne i jako ukusne.

Sastojci:
60 dkg oštrog brašna
4 dkg šećera
6 žumanjaka
3 bjelanjka
4 dkg maslaca
1 dkg soli
0,5 dcl ruma ili rakije
1 prašak za pecivo
2 vanilin šećera
1 naranča
1 limun

Priprema: Staviti u posudu šećer, vanilin šećer, žumanjke, sol, maslac omekšan na sobnoj temperaturi, naribanu koricu limuna i naranče, sok jednog limuna te rum ili rakiju i miksati dok ne dobijete glatku smjesu. Posebno stući bjelanjke. U brašno dodati prašak za pecivo i polako ulijevati smjesu, sjediniti pa umiješati tučene bjelanjke.

Tijesto ostaviti 30 minuta na sobnoj temperaturi. Razdijelite tijesto na više dijelova, razvaljate pa režite na trake koje je najbolje provući kroz mašinu za rezance da dobijete što tanje trake. Vežite ih u čvor ili mašne i pržite ih kratko u vrelom dubokom ulju.

Vruće ih pospite šećerom u prahu.



Dobar tek!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI