Za vas imamo jedan stari šibenski recept a koji svoje korijene vuče iz sjeverne Italije.
Uobičajeno da se priprema poslužuje i poklanja prilikom blagdana Svih svetih.
Sastojci:
250 g mljevenih badema
250 g šećera u prahu
1 vrećica vanilin šećera (10 g)
1 jaje srednje veličine
40 ml maraschina (ili 20 ml maraschina i 20 ml rakije po izboru)
20 g izribane gorke čokolade (2 rebra)
Priprema:
Smjesu podijelite na dva jednaka dijela – za favete sa i bez čokolade.
U jedan dio izribajte gorku čokoladu i umještajte je u smjesu.
Oba dijela smjese pokrijte i odložite da odstoji 15-20 minuta.
Dlanovima utrljajte kuglice i stavite ih na metalnu posudu. Prstima pritisnite kuglice kako bi dobile oblik žetona.
Pecite na 100°C oko 30 minuta.
Facebook Comments
Loading...