Nabujak sa zobenim pahuljicama – doručak, večera ili desert!

screenshot/YouTube

Imate višak bjelanjaka? Iskoristite ih za pripremu jednostavnog i ukusnog nabujka od zobenih pahuljica, cimeta i grožđica!

 

Sastojci

50 g zobenih pahuljica
1 vanilin šećer
½ žličice praška za pecivo
½ žličice cimeta
malo soli
1 bjelanjak
1 žlica otopljenog maslaca
120 ml mlijeka
1 žlica grožđica ili brusnica

Priprema

U zdjelici pomiješajte zobene pahuljice, vanilin šećer, prašak za pecivo, cimet i sol.

Bjelanjak izmiksajte u čvrsti snijeg. Miksajući cijelo vrijeme postupno dodajte mlijeko i otopljeni maslac.

Na kraju umiješajte suhe sastojke i grožđice ili brusnice.

Smjesu premjestite u manju keramičku zdjelicu – napunite najviše do 2/3 visine kako nabujak ne bi iscurio izvan zdjelice.

Nabujak pecite 10 – 15 minuta na temperaturi od 170 °C. Pečeni nabujak prelijte medom i poslužite dok je još vruć.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI