Okus je takav da vam nikakav dodatak neće trebati. U slast!
Krumpir možemo pripremiti na bezbroj načina, a mnogima (osobito djeci) nerijetko je najdraži upravo pomfrit. No, ni on ne mora uvijek biti jednak, pržen i začinjen samo solju. U Grčkoj ga, primjerice, redovito začinjavaju origanom, a ovom prilikom donosimo i opciju s češnjakom, peršinom i maslinovim uljem.
Sastojci
kilogram krumpira
malo peršina (najbolje svježeg)
6 češnja češnjaka
dvije žlice maslinova ulja
sol
Priprema
Na uobičajen način ispecite pomfrit i odložite ga sa strane. Na maslinovu ulju prodinstajte usitnjeni češnjak – ne duže od 30 sekundi kako ne bi drastično promijenio boju i presušio se. Maknite s vatra pa dodajte tomu usitnjeni peršin. Dok je krumpir još vruć, po njemu prelijte ulje za začinima i dodajte sol. Okus je takav da vam nikakav dodatak neće trebati. U slast!