Suverenisti i neovisni zajedno bi ostali ispod 2%

YouTube

U Europi se desnica vratila u politički život nakon što su se pojavile ozbiljne studije da je kontraproduktivno objedinjavanje desnih stranaka. Da su suverenisti i neovisni ušli u prijeizbornu koaliciju, ostali bi ispod 2%. One koji simpatiziraju Ružu iritira Bruna, i obrnuto. Slično je nemoguće postići dobar izborni rezultat kroz objedinjavanje pravaša.

Ovih dana često čujemo kako su izbori jednostavna matematika. Kao, sve se zasniva na postocima. Zbrojite rezultate Ruže, Marijane i Brune, i imate 3 eurozastupnika. Malo morgen! Zar smo zaboravili kontraproduktivni Savez za Hrvatsku? Kod nas izbori nisu matematika nego lopovluk. Hrvatska je korumpirana i kapilarno prožeta kriminalom na svim razinama, pa ne vidim kako je ostao zdrav samo izborni sustav. Dalje od konkretnog interesa i kriminala, dominiraju iracionalni odnosi. Glavni gubitnik izbora je pobjednik Andrej Plenković! Plenković je nezadovoljan sa strankom koju je prilagodio sebi! Imamo ono neolitsko pravilo: najprije te narod bira, a onda Ti biraš narod. S Davorom Ivom Stierom na listi, HDZ bi osvojio 6 mandata, a ovako će se zadovoljiti s njih 4, nategnutih kroz izborni inženjering. Stier je prepoznao priliku da preuzme HDZ, a dolazak Stiera na čelo HDZ-a potisnut će suvereniste i neovisne, ako ovo što predstavljaju možemo prepoznati kao značajnu političku snagu. Time će se Mostu i SDP-u otvoriti veći prostor u sredini, a SDP može računati i na veći prostor lijevo, jer Vladimira Panfi, supruga Ivana Sinčića, želi konzumirati živozidaški mandat u Europskom parlamentu, što je dovelo do raskola u Živom zidu – Tihomir Lukanić podnio je ostavku na mjesto glavnog tajnika. Gubitnik je i Milorad Пуповaц. Osvojio je oko 11,9 tisuća preferencijanih glasova! Za njega nije glasova niti sva njegova rodbina.

Prijeizborne i poslijezborne obmane

Privatizacijska pljačka nastavila se i u danima izborne šutnje. Ministar Darko Horvat najavio je da će država, odnosno svi mi, preuzeti 50% troškova izgradnje 5G mreže, koja će svakome od nas svaki mjesec odnositi velike novce kroz račune teleoperatera, a ti isti teleoperateri udvostručit će svoju već visoku dobit. Zanimljivo, pojam “crnog labuda” uveo je ekonomist Nassim Taleb, koji je prije osam godina gostovao na panelu Hrvatskog telekoma “Znanjem rastemo”. A znanje se svodi na to da svoje troškove prevalite na zajednicu. Neformalni pobjednik izbora Mislav Kolakušić izjavio je da naše milijarde odlaze za sitnu proviziju pojedinaca. Koliko će nas koštati novi mobitel Darka Horvata? Najveći gubitnik izbora je predsjednica Kolinda, koja se 5 do 12 vratila u tabor poraženih. HDZ je dobio 244 tisuće glasova, SDP njih 201 tisuću, dok 335,9 tisuća glasova neće dobiti svog zastupnika. Izlaznost je 29,85. Time je sve rečeno o demokraciji u Hrvatskoj i o D’Hondtoj metodi raspodjele glasova ispod izbornog praga. Da prikriju izborni poraz, Plenković i ekipa ostaju pri svojoj “matematici”. Objavili su rast BDP-a 3,9% u prvom kvartalu 2019. Sve ono što financira Unija zgurano je u naš BDP: mostovi, ceste, pruge i luke. Sve to zapravo financira Hrvatska, koja uplaćuje u Uniju više od onoga što povlači iz fondova Unije. Svake godine zadužimo se dodatno za našu kvotu za proračun Unije, a Javnost ima dojam da se nismo zadužili za gradnju Pelješkog mosta, nego da ga financira Unija. “Na hrvatskim strateškim projektima zarađuju stranci” – upozorava nas Ratko Bošković. Tragedija je u tome da na gradnji Pelješkog mosta i kontejnerskog terminala u Rijeci Hrvati i Hrvatska neće ovladati novim tehnologijama. Za komunizma smo imali snažna poduzeća, koja su gradila mostove i prometnice svuda po svijetu, a danas smo potrošači na svim razinama. Plenković i ekipa kupuju ono što Uniji paše. Pitate Plenkovića tko će namirivati nove kredite, a on je zaprepašten da nismo shvatili koliko je on osobno genijalan, koliko je naš BDP porastao. Jeste li znali da veći promet na crnom tržištu narkotika povećava BDP?   

Ujedinjena desnica je besmislica

Domaći analitičari, oni kojima matematika slabo ide, pozivaju se na matematiku. Što daje presjek Ruže, Zekanovića i Sačića? Daje Glasnovića! Što daje unija Ruže, Zekanovića i Sačića? Daje Đapića! Da su suverenisti i neovisni ušli u koaliciju, ostali bi ispod 2%. Ovdje vam “prevodim” jednu njemačku znanstvenu studiju koja je otvorila vrata tamošnjoj snažnoj desnoj ponudi AfD. Izborni inženjering za svake izbore postavlja kombinatoriku i koaliranje koje paše HDZ-u i SDP-u. Imamo usitnjavanje ponude i još opasnije privremeno ujedinjavanje sitnih stranaka na bazi raspodjele sinekura između posve marginalnih šefova strančica. Dugi niz godina u Njemačkoj, Austriji, Francuskoj, Poljskoj i Mađarskoj desnica se pokušala zgurati u parlament kroz objedinjavanje i nikada to nije dostiglo pozitivan rezultat. U spomenutim europskim zemljama desnica je došla na svoje kada su se pojavile snažne i dobro organizirane stranke, s zaobilaženjem eksponiranih desničara, poput naših suverenista i naših neovisnih. Orbanov Fidesz početno je bio stranka političke sredine, otvorena prema liberalizmu i europskim integracijama.Fenomen Mislav Kolakušić

“Ne pamtim da se oni koji su uništavali Hrvatsku toliko nekoga boje kao Kolakušića” – izjavio je profesor Ivan Lovrinović. U dnevnim tiskovinama možete prepoznati bjesnilo nametnutih društvenih struktura protiv Kolakušića. Ante Tomić nazvao je Kolakušića “Hamurabijem iz našeg sokaka”. Kolakušić je postao poznat kroz polemiku oko optimalnog sustava ovrha u ovoj i ovakvoj Hrvatskoj. Njegova je preporuka da kopiramo uspješan slovenski model, koji donosi brze i prihvatljive rezultate, i male troškove za obje strane. Kao sudac Trgovačkog suda stao je uz legendarnog Radovana Dobronića i frankere. Kolakušić je u svoj narasli pokret Antikorupcija prihvaćao razočarane članove Živog zida, pa i one članove Mosta kojima je dosadila čekaonica za punopravno članstvo. Kolakušić je mudro i obiteljski odgovorno izbjegao dernek i opijanje u izbornoj noći, pojavio se pred kamerama drugi dan, posve trijezan, izrekao maksime svoje političke misije, i tako dobio veliku reklamu kao posve nova vijest za taj dan. Kolakušić će pod okriljem svog EU mandata pokrenuti kampanju svoje kandidature za predsjednika RH. Kao predsjednik RH krenut će u bitku za 600 tisuća glasova, koliko je po njemu potrebito da u Hrvatskom saboru redizajnira i nametne podnošljivu Hrvatsku. Zanimljivo, nakon njenog debakla na izborima, Dalija Orešković nije se obrušila na Hasanbegovića, nego na Kolakušića.  

Gubitak neovisnosti

Mediji su rasturili neovisne, u svakom pogledu. Bruna Esih ispravno je označila 8. svibnja kao dan reokupacije Hrvatske, da bi glavni mediji posve izokrenuli taj njen istup protiv antifa fašizma. Tomislav Jonjić bio je pribran i odmjeren, kao i uvijek, kaolicijski partner Starčević donio je svoju stranačku infrastrukturu i ozračje pravaške pobjede u Gospiću, ali je sam Hasanbegović bio mlak i neprepoznatljiv, poput Dražena Budiše kada je poražen na predsjedničkim izborima. U nastojanju da razuvjeri sve one koji ga vide kao desnog ekstremistu, Hasanbegović je u sučeljavanju s Dalijom Orešković ostao blijed. Na pitanje Orešković zašto ne voli službeni hrvatski grb, u smislu da je u znakovlju NZH hrvatski grb s prvim bijelim poljem, Hasanbegović je prikratio Javnost za objašnjenje, računajući da je besmislena polemika o prihvatljivosti starog hrvatskog grba. Imamo danas nevjerojatnu situaciju da vodeći ljudi današnje Austrije zabranjuju onaj hrvatski grb koji se pojavljivao u službenom znakovlju Austrougarske. Danas se iza antifašizma skriva korupcija, što se potvrdilo i u Austriji. Hrvatski grb s prvim bijelim poljem nije narodni, niti narodnjački, niti građanski, nego kraljevski i nacionalni. On je izraz hrvatske državnopravne baštine od Hrvatskog Kraljevstva do raspada Austrougarske. Naravno da je prvo polje bijelo, jer se grb ustoličio u državnom znakovlju Bijele Hrvatske.

Most i Živi zid trebaju se redizajnirati

Savez polisa ne može računati na naše najveće gradove, u kojima su korumpirane strukture okoštale, nesmjenjive. Most kasni s profilom desne stranke, s onim kakav se danas u EU nosi. Most se sporo prilagođava novim okolnostima. HDZ može ući u koaliciju s nekim eksponiranim desničarem i tako ponovno zagrabiti u desno izborno tijelo, a Most sa sličnim postupkom ne mijenja ništa. Most kao koalicijski partner HDZ-a u dvije vlade nije iskazao obrambeni mehanizam glede stranog interesa. Nakon što je Ivan Lovrinović istupio u Saboru protiv Drugog mirovinskog stupa kao obveznog i privatnog, Most je odstranio Lovrinovića, vjerojatno u skladu s direktivom krupnog kapitala. Umjesto da provodi omasovljenje stranke, Most je formirao čistilište za nove članove, koji moraju svojim zalaganjem dokazati da zavrijeđuju punopravnu člansku iskaznicu stranke ispod izbornog praga! Svoj stranački redizajn treba pokrenuti i Živi zid, koji se iz buntovne mladosti preobrazio u novu obiteljsku stranku za samo jednu obitelj. Za rastuću živozidašku obitelj Sinčić najbolja financijska opcija je da otac Ivan Sinčić ostane u Hrvatskom saboru, a da majka Vladimira Palfi konzumira mandat Živog zida u Europskom parlamentu – bruto plaća je 8.757,70 eura, uz 4.513 eura za troškove ureda zastupnika. Ako Vladimira Palfi ode u Europski parlament, nacija će ostati zakinuta za gušt koji očekuje, iznošenje nekog živozidaša iz europskog kokošinjca.

 

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI