Prodat ću Galilejsko jezero i Mrtvo more!

Zeljko Lukunic/PIXSELL

I kupiti pumpu! Navodno je to izrekao naš novi Spasitelj, prigodno Božiću. Židovi hladno predlažu da ipak prodamo svoja akumulacijska jezera, uključujući Jadran. Sve se rijeke negdje ulijevaju, sve su one na svoj način akumulacijske, sve je to HEP. Turbinu možete postaviti i u Savu koja teče uzvodno

Nije korektno da bilo tko zloupotrebljava božićno ozračje nade i novog života. Trebalo je samo tjedan dana da banda okupi stranke i medije oko nove privatizacijske pljačke. Isti lopovi odlučili su prodati HEP po modelu privatizacije banaka – skupo ojačati HEP o trošku svih nas i onda ga jeftino prodati. Vidite, nakon što su jeftino postale tuđe, banke su zakon. Kao i u slučaju privatizacije našeg HT-a, novi vlasnik povećat će cijenu “signala”, i eto kuna. Pametan je taj Plenković – nova mjerna jedinica privatiziranog HEP-a bit će elektron! Sadašnja brojila postat će strogo kontrolna, samo za potrebe HEP-a. Pa se ti žali upravi vodovoda. A da ovih 500 tisuća komada ilegalnog naoružanja prebacimo u Kalifat? Inu možemo kupiti na više načina. Mišljenja sam da će Ameri financirati povratak Ine u zapadne ruke, i da je cijeli ovaj cirkus izmišljen kao opravdanje za nastavak privatizacijske pljačke. Kao što se kaže, svaka država ima lopove, a kod nas lopovi imaju državu. Kod nas razotkriveni lažni Mesija uredno dobija ured bivšeg Mesije. Imamo pravi potop lažnih Mesija. Richard Dawkins zaključio bi da je kod Hrvata snažno prisutan gen sebičnosti. Isti Dawkins je starozavjetnog Stvoritelja prepoznao kao najsurovije biće u Univerzumu. Zaista, kakav Bog trpi lažne Mesije?

Pouzdan test nevinosti

Kako jednostavno detektirati Plenkovića kao Spasitelja? Pa, začet je “bezgrešno”, u inkubatoru osobnih liječnika Milke Planinc. HDZ već dugo traži moralnu osobu. Plenković se ponudio da preuzme naš teret, naše grijehe, i naše promašaje. Naravno, sve do trenutka kada mu na vrata pokuca famozno Povjerenstvo za sukob interesa i religija, kako danas u Hrvatskoj zovu Židovsko vijeće. “Jesi li ti Plenkoviću Mesija?” – pita će ga povjerenici. “Jesam!” – odgovara Plenković. Vidite kako Dalija Orešković trga svoju košulju, grudi još uvijek uredno stoje, a ostatak povjerenstva pokušava Plenkovića kamenovati. Novi hrvatski Spasitelj nije izdržao niti jeftino pravoslavno šamaranje u Nu2. Okrene drugi obraz, a Aco razvali iz pune snage. “Pokaj se! Ispričaj! Izvini!” – grmio je Aco poput Ivana. Alex zaustavi snimanje, desetak minuta cipelari Plenkovića, i Mesija je smekšan, Mesić. “Kajem se i ispričavam” – skrušeno će Plenković, nakon što se kamera ponovno uključila. Plenković počinje shvaćati zašto je došao na čelo HDZ-a. Bio je to jedini način da ga se Karamarko i nacija riješe. Znate, Plenković je nečiji Mesija, a jako su mali izgledi da je otraga neko Hrvatima sklono više biće.

Nešto slično dogodilo se prije dva milenija, kada su se Hrvati sklonili u Palestinu, kako to dokazuje naš genijalni povjesničar Tihomir Mikulić. Dva nemirna Hrvata napravila su veliki nered. Kud god Ivan krene, za njega se zalijepi njegov bratić Isus. Obojica su bili prznice kakve svijet nije vidio. Jednome ne valja ovo, a drugome ono. Bili su prvi teroristi. Terorizirali su sve redom. Ivan je toliko vikao da su ga prozvali Mesijom. Sve je to zabrinulo šefove tadašnje Unije. Ne znam kako se zvao Antipa tog vremena, ali je Ivana uredno pospremio iza brave. Hrabri Idumejac zapravo je testirao Stvoritelja, koji se opet nije dao navući na tanak led, pa je Ivana pustio da trune u tamnici. Jednog tužnog dana, u utvrdu Maheront u Perei stigao je Isus, u posjet Ivanu. “Oprosti mi rodijače, priznao sam da sam Njegov doušnik! Kada mene smaknu, tebe će proglasiti Mesijom! Tebe će razapeti!” Isus se potišteno vratio u Sephoris, i počeo kopati po kraljevskoj knjižnici. “Što tražiš, Sine?” – pitao je sam Stvoritelj. “Trebam knjigu Židovske starine od Josipa Flavija. Mislim da spominje Ivana i njegovo mučeništvo.” – Isus je računao na to da će Jehova razapeti Ivana. “Ta knjiga još nije napisana. Jeruzalem još nije razoren” – objasnio je Glavni dispečer. “Što se čeka?” – čudio se Isus. Imao je velike planove za Hram i njegove nekretnine. Dolazi novo vrijeme, trebat će graditi trafice, provesti podzemno kabliranje, odabrati parcelu za vlastiti grob, i svašta nešto. Nisu niti Rimljani stigli u Galileju i Judeju zajedno s hrvatskim lopovima zbog Galilejskog jezera i Mrtvog mora. Na bubanj idu cijela Galileja i cijela Judeja. Isus je imao moć da Hram razori i podigne u tri dana, pa je odlučio da nešto u svezi toga poduzme. Zajahao je magarca i svi znamo kako je to završilo. Iz glavne božje Trafostanice u Jeruzalemu nisu se dali istjerati hrvatski trgovci, koji su Isusa jednostavno razapeli. Jehova je poslao kišu, sve isprao poput mafijaškog čistača, zalio i akumulacijska jezera, i na tome je ostalo.

Pametni Sin ČovjekovSve se razvijalo kako je Kreator zacrtao, na našu štetu, a onda se pojavio Most. Za onaj svijet. Tko je prešao na drugu stranu, taj se više ne vraća. Kako privoljeti Petrova da podrži prodaju HEP-a? Tu uskače dobri stari medijski i/ili pravosudni reket. Pustite priču kako je Juda/Božo Petrov izdao Karamarka za sitne škude, pa kada mu je ipak usfalilo za gradnju obiteljske vile, zatražio je kredit uz lažne podatke. Osramotio se i pokajnički objesio na smokvi u Metkoviću, ali grana nije izdržala takav teret. Tako je famozni osnivač Mosta postao uteg Mosta. A sve to bit će izbrisano u svim medijima ako Petrov prihvati nastavak privatizacijske pljačke. Problem s Božom/Mesijom Petrovom je što ne znamo tko je njegov božanski Otac. Pričalo se da iza Petrova stoji Crkva u Hrvata, ali je očigledno Duh Sveti prisutan u prilično skromnoj dozi. Naprotiv, naš podcijenjeni Kaptol je već jedanput spriječio prodaju naših voda. Hrvatska politička i religijska scena jako se komplicira baš u vrijeme Božića i u vrijeme Uskrsa, jer su svi političari lažni Mesije. Kako to dokazati? Meni osobno jako je simpatičan test Ante Heroda, koji ću ovdje elaborirati u svezi Ivana i njegovog čuvenog Glavosjeka.

Naime, nije Ivan smaknut zato što je bio Hrvat, niti zato što je Saloma zatražila njegovu glavu, nego je rasčetvoren da se tako suzbije mit uskrsnuća i mesijanstva. Antipa nije dopustio da se mit potvrdi, pa je zapovjedio da se Ivanovo tijelo rastrga. U Sephorisu je na koplju izložio Ivanovu glavu, postavio jaku stražu, pa ti Ivane budi Mesija i božanski se sastavi. Nakon Ivanova smaknuća, protjerani su svi njegovi učenici i sljedbenici. Navodno su putovali ireverzibilno Abrahamu, i najprije se sklonili u Haran, gdje su izvršili određen utjecaj na manihejstvo. Kada su srednjevjekovni europski trgovci, putopisci i istraživači stigli do razvalina Ura Kaldejskog i Abrahamove kuće, zatekli su tamo jako neobične mandejske kristjane, koji nikada nisu čuli za Isusa. Famoznim mandejcima nije palo na pamet prihvatiti Isusa kao svog proroka, a Bože sačuvaj kao Mesiju, jer su u tome smislu poštivali Ivana Krista. Za mandejce je Jeruzalem grad Sotone. Jedino evanđelje mandejaca je Knjiga Ivanova. Dakle, i sam Isus nekome je lažni Spasitelj. Kako pouzdano testirati Plenkovića? Nekako mi odsjecanje glave zvuči opako i krvavo, pa nam preostaje razapinjanje. Pored nekog našeg akumulacijskog jezera. Pa ako Plenković ne uskrsne, ništa zato. Šteta bi bila zanemariva.

Možete li zamisliti šok Poncija Pilata kada je Isus potvrdio da je Mesija. Rimski imperator Tiberije bio je ovozemaljski Bog, a Pilat je bio njegov izaslanik, odnosno ovozemaljski Mesija. Konflikt je bio neizbježan. Pilat je uzeo da je sve to neukusna zabava na blagdan Pašaluka, pomoću koje je domaćin otvarao polemiku o legitimitetu rimske vlasti. Dao je razapeti Isusa i još je postavio natpis “Kralj židovski”. Okolo je žario i palio još jedan Mesija. Jeruzalemski i jahvistički inkvizitor Savao, koji će postati Pavao, dizajner kristjanstva kakvo danas poznajemo. Pavao je progonio Isusa sve do Damaska, gdje ga Isus sa svojom pratnjom zaskočio i zatočio. Bio je to antički slučaj štokholmskog sindroma. Nije Savla preobratila iznenadna svjetlost, niti zastrašujući glas Stvoritelja, nego Isusova blagost i Isusovo praštanje. Preobraćeni Pavao u Antiohiji se poklonio apostolima i kristjanstvo je uz pomoć relativno obrazovanog Pavla usklađeno s helenskom filozofijom. Možda ćemo jednog dana otkriti da je Isusa kreirao Ante Antipa, na tragu njegovog hrvanja s Jeruzalemom. Pavlov sustav preuzeo je Luka, a na njega se nastavio papa Markion, otac prvog Novog zavjeta, koji je u svom zavičaju došao u posjed originalnog Lukinog evanđelja. Markion je detroniziran u borbi za izdašnu rimsku kasu, u tadašnjoj kristjanskoj privatizacijskoj pljački. Dobri Duh Sveti sklonio se dalje od opakog Stvoritelja i njegovih lažnih Mesija.

Jeftino prodaj, skupo kupi!

Nema tata do Hrvata – tako glasi jedna mađarska poslovica. Nakon što je Andrej Plenković prezentirao Javnosti svoje hrvatsko obiteljsko i porodično stablo, znali smo što slijedi. Iza prodaje HEP-a skriva se puno toga, pa i mažnjavanje voda, jezera i zemljišta. Kada je Plenković objavio da kupujemo uništenu Inu nekoliko puta skuplje nego što smo je prodali zdravu i bogatu, analitičari kreditnih agencija rekli su: baš ste smeće! Kupujemo mađarske udjele u uništenoj Ini, dok Mađari preuzimaju naše uhodane banke s brojnom klijentelom. Domaća nalazišta Ine prilično su iscrpljena, proizvodnja je namjerno ugušena, zamračene su bogate inozemne koncesije. Ako se Mađarima isplati zatvoriti rafineriju u Sisku, možemo li ju preuzeti besplatno, zajedno sa svime što toj rafineriji pripada? Već zbog toga što se MOL obvezao modernizirati naše rafinerije. Zar nije pametnije sve te milijarde eura usmjeriti na gradnju nove nacionalne naftne korporacije, koja bi otvorila desetke tisuća novih radnih mjesta? Ako Amere i Židove smeta ruski kapital, koji stoji iza MOL-a, neka onda Ameri i/ili Židovi odriješe kesu. Za njih su to sitni novci, a strateška “dobit” višestruko je veća. Iako u ove božićne dane nerado vidim trgovce u našim nacionalnim hramovima, bilo bi dobro da naš novi Spasitelj onako titoistički nešto iskamči u tome balansiranju između američkog i ruskog utjecaja. Umjesto da trguje, Plenković se dodvorava Amerima i Uniji, a nitko nam ne jamči da se Plenki neće osobno namiriti, kroz proviziju, sve na štetu nacije koju predstavlja. Stoga sam mišljenja da novog hrvatskog Spasitelja trebamo testirati na vrijeme. Mučenje s vodom iz akumulacijskih jezera brzo bi natjeralo Plenkovića da Javnost izvijesti što se valja iza pokušaja privatizacije HEP-a i naših voda.

 

Do kada ćemo imati više Božića i više Uskrsa?

Uvijek se pitam zašto Crkva nije birala kozmičke odrednice za svoje glavne blagdane. Postoje solsticiji, ekvinociji i slične prostorne i vremenske točke ekliptike. U svim religijama određuju rađanje ili smrt glavnog proroka. Za Božić je još za Julijanskog kalendara prihvaćen 25 prosinca. Vladalo je uvjerenje da je Crkva odabrala taj datum jer ga je 274. imperator Aurelian odabrao kao Dan rođenja Nepobjedivog Sunca (Dies Natalis Deus Solis Invicti), ali Hipolit Rimski u svome “Komentaru Knjige o Danielu” iz 204. tvrdi da se Isus rodio baš 25. prosinca, u srijedu. Problem ipak ostaje, jer se prema evanđeljima Isus rodio za rimskog popisa, a na Dan Sunca svi su Rimljani bili pijani, pa se tih dana popis nije provodio. Bilo je prirodno za Isusov rođendan uzeti 1. siječnja, što bi simbolički izrazilo Isusov poziv u novi život, u novu godinu, u novo stoljeće, i u novi milenij. Kako je Muka na križu datumski bila determinirana s lunarnim jahvističkim kalendarom, posijan je nered i glede blagdana Uskrsa. Bilo bi zgodno da sve kristjanske konfesije svake godine dogovore zajednički blagdan Uskrsa, pa da središnji kristjanski blagdan svi kristjani slave na isti dan. Imate li vi dojam da je ovakav lažni ekumenizam tu da se kristjanske konfesije slučajno ne približe jedna drugoj?

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI