Pohod pape Franje protiv blaženog Stepinca i Duha Svetog

Kamo svrstati papu Franju? Ako je vjerovati njegovim prethodnicima, Franjo je kao pobornik teologije oslobođenja bivši agent KGB-a. Svoju osobnu poniznost pretvara u ponižavanje svih katolika. Moli se za zločince i zlostavljače, kriminalcima pere noge. One koji negiraju pravo pape na Petrovu krunu, časti kao velike patrijarhe, ljubi njihove religijske toteme, a oni ga ne šljive niti pet posto. Jedini način da blaženi Alojzije Stepinac ostane zaista svet je da ga svetim ne prizna papa Franjo.

Hrvate ponižavaju savezi u koje su ušli. Možemo li uskoro očekivati kanonizaciju marksizma? Prvi put na čelu Crkve imamo papu koji se otvoreno prezentira kao ateist. Vjerovali ili ne, on je isusovac koji je skloniji Stvoritelju nego Duhu Svetom. Pape su ateisti jer su bogovi ateisti. Od antičkih vremena na ovamo, jedan drugome rade o glavi. Stvoritelj je zapravo Kaos, u kojemu caruju slučaj, stihija, i opačine svih vrsta. Činjenica da je papa ateist donijet će velike promjene u Katoličkoj crkvi. Franjo je opasno neiživljeno dijete, koje na Božić u vatikanskoj kuriji baca petarde.  

Sumnjiva teologija oslobođenja

Karol Wojtyła alias Ivan Pavao II vidio je teologiju oslobođenja kao proizvod sovjetskog KGB-a. Joseph Ratzinger alias Benedikt XVI prigovorio je teologiji oslobođenja religijski fundamentalizam. Kada se Ratzinger povukao s papskog trona, novi papa Jorge Mario Bergoglio alias Franjo je šest mjeseci kasnije privatno primio peruanskog dominikanca Gustava Gutierreza, oca teologije oslobođenja, odnosno kristjanskog socijalizma. Gutierrez je najavio buduću Crkvu kao “sakrament povijesti”. U veljači ove godine papa Franjo služio je misu s Gutiereezom. Kardinal Gerhard Müller, dugogodišnji prijatelj Gutierreza bio je 2012-2017. prefekt Kongregacije za doktrinu vjere. Čudimo se zašto  papa Franjo ne podnosi blaženog Alojzija Stepinca, a isti papa obožava Tita, koji je Stepinca dao osuditi, zatvoriti i na kraju otrovati. Tito je tražio od Stepinca da odvoji Crkvu u Hrvata od Vatikana, ali to aktualnog papu ne smeta, što može značiti da je zaista bio agent KGB-a i da pokušava razoriti religiju kojoj je na čelu – svi njegovi potezi vode k tome. Crkva uvijek pokušava izgraditi podnošljive odnose s bilo kakvom novom vlašću. Papa Pio XII bio je deklarirani protivnik komunizma, iako je već 1939. u prvoj godini svog pontifikata objavio encikliku “Summi Pontificatus”, u kojoj je naglasio da Katolička crkva ne osuđuje niti jedan oblik vladavine – tako se tada izvukao glede svog prešutnog uvažavanja Mussolinija i talijanskog fašizma. Godine 1953. uznika Stepinca imenovao je kardinalom. Slijedeći papa Pavao VI toplo je primio Tita u godini gušenja Hrvatskog proljeća. Rim je dao dopuštenje da Tile još jedanput ponizi katolike. Ne bih se iznenadio da je Pavao VI citirao Tita: “Pobij to!” Hrvati su uvijek žrtve, i kada ostaju u nekoj zajednici, i kada iz nje izlaze.   

Zanimljivo, papa Franjo nije formirao komisiju za Pia XII

Papa Franjo i svetosavska Srpska pravoslavna crkva zajedno usporavaju kanonizaciju blaženog Alojzija Stepinca, dok se Židovi protive kanonizaciji Pia XII. Godine 2005. Corriere della Sera objavila je “dokument” koji tereti papu Pia XII da je odobrio pokatoličenje židovske djece u Francuskoj, za vrijeme rata. Pacelli je 1920. postao nuncij u novoj njemačkoj republici – Reichu. U svome pismu kardinalu Pietru Gasparriju budući papa Pio XII kaže da München pati pod židovsko – ruskom revolucionarnom tiranijom, ali je to adresirano na opasnost komunizma. Pacelli je 1938. spomenuo “one čije su ga usne proklele i čija ga srca ne prihvaćaju niti danas”, a protivnici kanonizacije Pia XII tvrde da je mislio na Židove. Jeli Pio XII znao kakve svinjarije izvode Talijani u našoj Dalmaciji? Godine 1943. pala je Italija, a Pio XII povukao se u svoj svijet nekoliko mjeseci ranije, kada je objavio encikliku “Mystici corporis Christi”. Godine 1945. pitao je: “Imamo li sada mir, istinski mir? Nemamo! Imamo samo poratno doba.” Godine 1950. sa svojom apostolskom “Munificentissimus Deus” proglasio je Uznesenje Marijino kao katoličku dogmu, na čemu su mu marijanski Hrvati zahvalni, a 15. kolovoza imamo blagdan Velike Gospe. Protivnicima kanonizacije Pia XII najveća je smetnja Israel Zolli, glavni rabin Rima 1939-45. Konvertirao je u katolike i uzeo ime Eugenio u čast Pia XII. Što nas Hrvate u svemu tome smeta. Pa, Talijan Bergoglio nije s Židovima osnovao mješovitu komisiju za Talijana Pacellija. Talijani se međusobno ne proučavaju dublje.Teologija pedofilije  

Pedofilija se blaže definira kao seksualna sklonost prema djeci. Dolazi u kasnijoj životnoj dobi, pa je postotak pedofila u redovima svećenika jednak postotku pedofila kod muških laika iste životne dobi. Problem je u tome što glede svećenika očekujemo moralnu posvećenost. Jer, pedofil svećenik opasan je koliko i pedofil prosvjetar. Takvom zastranjivanju nema lijeka, pa je oprost počinjenog zlostavljanja besmislen – sutra slijedi novi zločin. Kao i cijeli svijet, hrvatska Javnost treba objavu registra pedofila. Novi vatikanski prefekt Kongregacije za doktrinu vjere je španjolski isusovac Luis Ladaria Ferrer. Bio je suoptuženik na privatnom suđenju francuskom kardinalu Philippe Barbarinu, za seksualno zlostavljanje. Barbarin je proglašen krivim u ožujku ove godine. Vatikan je za Ladariu pokrenuo institut diplomatskog imuniteta. Jeli papa Franjo teolog oslobođenja ili teolog pedofilije? Tko sam ja da osuđujem spolnu i rodnu nepodudarnost? – pita nas papa. Mišljenja sam da papa s takvom izjavom skreće polemiku dalje od pedofilije. Imamo raširenu pojavu i one pedofilije koja nije heteroseksualna. Papa se moli za zlostavljače a ne za žrtve – to je nekakvo moderno poimanje Božje milosti. Kao, žrtve će ionako završiti u čistilištu i/ili u raju. Jeli Benedikt XVI odstupio zbog svoje starosti, ili je potisnut od strane pedofilskog lobija?

Blaženi Gilbert Keith Chesterton

Genijalni Gilbert Keith Chesterton (1874-1936.) bio je engleski književnik i filozof. Anglikanac koji je 1922. konvertirao u katolike. Chesterton u Hrvatskoj već dulje vrijeme nije nepoznanica. Dragocjene podatke o njemu možemo pročitati na blogu Croatian Chestertonians. Na hrvatski jezik prevedana su mnoga Chestertonova djela: Pravovjerje, Čovjek koji je bio četvrtak, Vječni čovjek, Eugenika i druga zla,  Kugla i križ, U čemu je problem sa svijetom, Plavi križ, Nevinost oca Browna, Živo čudo, Čovjek koji je previše znao, Klub čudnih zanimanja, Sveti Franjo Asiški, Tajna oca Browna, Otac zapadne kulture: sv. Toma Akvinski, Paradoksi gospodina Ponda, i Ćudoređe u carstvu čudesa. Mi koji smo iskusili obmane komunizma pamtimo ga po rečenici: Komunizam pokušava reformirati džeparenje zabranjujući džepove. Chesterton je često bio duhovit: Niti jedna životinja nikada nije izmislila nešto tako loše kao pijanstvo ili tako dobro kao što je piće. Kao stručnjake za siromaštvo nije vidio sociologe, nego siromašne. Chesterton je želio napisati romancu o Englezu (samom sebi) koji se na svojoj jahti preračuna glede kursa i otkrije Englesku pod uvjerenjem da je otok u Južnim morima. Kao odrastao Englez otkrio je Englesku. Kao kristjanin otkrio je katoličanstvo. Žalio se da stalno otkriva nešto što je otkriveno prije njega. Bio je uvjeren da je prvi otkrio Europu. Kada ne bi postojao Bog ne bi postojali niti ateisti. A ateisti postoje. Taj dokaz Božje egzistenicije dugujemo Chestertonu. Papa Franjo je kao nadbiskup Buenos Airesa dao svoj blagoslov na molitvu za proglašenje blaženim G. K. Chestertona. Nadbiskupa Bergoglia nisu zanimali prigovori da je Chesterton bio antisemit. Nije pokazao namjeru da dublje prouči Cherstertonov osebujni odnos prema Židovima, niti “nerazjašnjene točke koje se tiču povijesti”. Ovih je dana na nekim domaćim i svjetskim panelima spomunuta Chestertonova knjiga “Orthodoxy” iz 1908. godine, koju je napisao 14 godina prije svoje konverzije na katoličanstvo. U Pasiji imamo emocionalnu sugestiju (s one strane mišljenja) da autor svih stvari ne prolazi samo agoniju, nego i sumnju. “Ne iskušavaj Gospodina, Boga svojega! (Matej 4:7) Ali, Bog iskušava samoga Sebe. U Gethsemanskom vrtu Bog testira Boga. Njegov plač na Križu je priznanje da je Bog izdao Boga. Tako je kristjanstvo jedina religija u kojoj se Bog očituje kao ateist.

Interes je pokretač ratova katoličkih redova

Papa Franjo je isusovac. Riječ je o prosvjetiteljskom crkvenom redu, kojega neprijatelji Katoličke crkve blate na sve moguće načine, a zapravo je taj red uveo Inkviziciju da potisne lokalne kampanje protiv “vještica” i krivovjerja. Isusovci su na jugoistoku Europe podržali hrvatsku naciju kao branu prodoru protestantizma. Isusovci su podigli i otvorili prve gimnazije na hrvatskom jeziku. Isusovci su imali svog zasebnog generala i veliku autonomiji u odnosu na Svetu Stolicu. Nije jasno kako je baš isusovac i baš pobornik teologije oslobođenja zasjeo u Vatikanu. Takvo izokretanje hijerarhije i feudalnih podjela Katoličke crkve mogao je provesti izuzetno snažan centar moći, primjerice financijski kartel, ili pedofilski lobi. Za Hrvate je Katolička crkva često bila brana, ali i velika nesreća. Katolička crkva nije dopustila višereligijsko konstituiranje hrvatske nacije, zbog čega su Hrvati pretrpjeli veliko osipanje svog nacionalnog korpusa. Sveta Stolica iskoristila je Hrvatsko kraljevstvo, a onda ga izdala. Ono što kod nas nisu dovršili Turci provele su rimske pape – potiskivanje franjevaca u Lijepoj našoj, jedne velike vjere i velike kulture u sjeni turske okupacije. Papa Franjo odabrao je to ime za svoj pontifikat, a nastavlja potiskivanje franjevca. Aktualno preotimanje Međugorja od franjevaca provodi papa Franjo. Župu Međugorje oduzeo je franjevcima i stavio pod izravni nadzor Svete Stolice. Pamtimo vrijeme kada je u Grudama narod kamenovao popove. Ivan Pavao II bio je rezerviran prema Međugorju dijelom i zbog kontinentalne Crne Madone od Jasne Gore. Benedikt XVI bio je skloniji Crnoj Madoni od Marije Bistrice nego Plavoj Mariji od Međugorja, odnosno Gospi od Jadrana.

Posljedni Adam

Izgubljen glede granice dopustivog, papa važe dušu našeg blaženika Alojzija Stepinca, koji je emanacija Duha Svetog, u katoličkom sustavu trenutno iznad aktualnog pape. Naš mučenik Stepinac je posve izvan dohvata Kaosa i njegovog zemaljskog namjesnika u Rimu. Teolog zanemarivanja svakog grijeha drži da je njegovo pravo suditi posve nevinoj osobi, od iste Crkve proglašenoj blaženom. A jedini način da blaženi Stepinac ostane zaista svet je da ga svetim ne prizna papa Franjo. Duhovno izgubljeni papa Franjo drži da je od svoje pontifikacije na ovamo, upravo on v.d. arkanđela Mihaela na Zemlji, da je njegovo pravo vagati duše. Na jednu stranu kantara stavlja blaženikove ljudske nedostatke i ljudsku nesavršenost, a na drugu stranu blaženikovo otrovano srce, konkretno otrovano od strane komunjarske teologije porobljivanja. Prepoznaje nekakve “nerazjašnjene točke koje se tiču povijesti”. A Crkva je sakrament povijesti! Nekada duhovna Katolička crkva sve više postaje bojno polje, na svim razinama. Kao u serijalu Zvjezdani ratovi, kao u filmu Highlander, osobni karakter posljednjeg jedija odredit će budući karakter svijeta. Ako pobijedi blaženi Stepinac, ponovno će vladati svjetlo. Ako pobijedi pakosni starkelja Jorge Mario Bergoglio, bit će to pobjeda Tame.

Miroslav Gavrilović alias Irinej Veliki

Chesterton je napisao: Tko zaboravi otkud je došao ne zna kamo ide. Mene je opet strah da papa Franjo jako drži do svog rodoslovnog podrijetla. Dvadesetih godina prošlog stoljeća svijet je promijenjen na lošije kroz rađanje fašizma u Italiji. Prirodno takvom procesu, Talijani su 20 godina kasnije okupirali našu Dalmaciju. Naoružavali su četnike i partizane, i u svojim kamionima prevozili ih u hrvatska naselja, gdje su “antifašisti” ubijali katolike i muslimane. Sve je posve jasno, ali Talijan Jorge Mario Bergoglio reče da se dublje proučavaju neke točke. Zadarskom nadbiskupu Želimiru Puljiću, predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije, papa je rekao kako se provjeravaju neki dokumenti. Vrijeme je da Vatikan otvori sve svoje arhive. Posve izgubljen glede velikosrpskog fašizma i sumnjive uloge srpskog svetosavlja, u više tragičnih događanja na Balkanu, papa Franjo zatražio je pomoć šefa srpske crkve Irineja iliti Miroslava Gavrilovića, kojega je papa nakitio kao velikog patrijarha, a svi mi bili smo svjedoci da je isti Gavrilović prije nekoliko tjedana u Jasenovcu obznanio više od milijun ubijenih Srba i sudjelovanje katoličkih svećenika u zločinu nad Srbima, koji se zapravo nije dogodio. Zapravo su od strane partizana, četnika i orjunaša ubijeni 663 katolička svećenika, 31 časna sestra, i stotine tisuća naših mladih, bez suđenja. Njemački i talijanski rasni zakoni nisu bili usmjereni na Srbe, nego na Židove. Kroz niz nevjerojatnih krivotvorina, nastao je copy-paste holokaust za potrebe Srba, Srbijanaca, i svih naših neprijatelja. Svi poginuli i umrli Srbi za Drugog svjetskog rata prikazani su kao nevino stradale žrtve u Jasenovcu. Sramota je i posve neprihvatljivo da papa Franjo u proces kanonizacije blaženika Stepinca uključuje konfesiju koja je blagosiljala ratne zločince, koja je takve kanonizirala. Talijan Bergoglio sve više se uklapa u trend prevaljivanja talijanske i njemačke odgovornosti za Holokaust na Hrvate i Poljake. Inoslav Bešker iz Jutarnjeg lista odgovornost za Holkaust svodi na Nijemce i Hrvate. Bio je dopisnik iz Rima. Da je bio dopisnik iz Berlina, odgovornost za Holokaust sveo bi na Talijane i Hrvate. Ne samo Gavrilović, više je svećenika i ministara Srbije nazvalo našeg blaženog Alojzija Stepinca “ustaškim vikarom”. Opako su uznemiravajuće Gavrilovićeve izjave o pravoslavnim konfesijama u Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji. “Kosovo je sveta srpska zemlja, srpski Jeruzalem. Sveto Kosovo je naše i ne smijemo ga nikada izgubiti iz vida”, rekao je Gavrilović. U drugoj prigodi neko drugo mjesto je srpski Jeruzalem. “Gde god žive Srbi, to je Srbija, bilo u Srbiji, bilo u BiH, Vojvodini, Crnoj Gori ili na drugim mestima” – izjavio je Gavrilović 2017. na beogradskom Sajmu knjiga. Gavrilović reče da je rat 90-ih mogla spriječiti Katolička Crkva u Hrvatskoj. Dakle, srpsku i srbijansku agresiju na RH i BiH nije mogla spriječiti Srpska pravoslavna crkva, nego Crkva u Hrvata! Iako je agresor ubijao katoličke svećenike. Što reći, nego da je Miroslav Gavrilović zaista veći od Jose Maria Bergoglia.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI