Kako do mira s muslimanima? Sa svinjama ili bez njih?

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Svake godine za Božić prisjedne mi ovo nezdravo trpanje nezdravom krmetinom. Da te proklete svinje konačno požderemo do kraja nastupilo bi Isusovo kraljevstvo mira. Isus se ne vraća među ljude, jer bi onda morao doći i među svinje

Snaga neke svjetske sile je mjera njene umiješanosti u takozvano Arapsko proljeće i kreiranje Kalifata. Marcel Holjevac pita kako to da teroristi uvijek ostave dokumente u vozilu? Kompatibilnost između nacija i između vjera postaje opasnost. Sličnosti poput jezika, obrezivanja, ili odnosa prema svinjetini, ne koristimo za pomirenje, nego za infiltriranje u protivničke redove. Slično tome, nakon što smo bedasto uskladili svoj jezik sa srpskim i srbijanskim, uslijedilo je posrbljivanje. Zanimljivo je gledati kako se moćne svjetske korporacije otvoreno pretvaraju u obične kriminalce i lopine, pa od Libije do Iraka kradu naftu i plin poput drumskih razbojnika. Sve dodatno kompliciraju razlike u nacionalnim (i vjerskim) kuhinjama.

Svinje su svejedi, koji žderu vlastito potomstvo i vlastiti drek. Već su biblijski označene kao “nečiste životinje”. Židovski košer zabranjuje svinjetinu. Židove su Rimljani istjerali iz Palestine sa svinjama, da bi nesretne prognanike svinje dočekale i u svinjskoj Europi. Nekako smo registrirali Holokaust, ali ne i činjenicu da su gore prošli oni preživjeli Židovi, koji navigavaju između zapadnih krmetnjaka poput svemirskog broda u meteorskoj kiši. Židovi su, eto, postali gospodari svijeta, ali ne mogu maknuti smrad kršćanskog krmetnjaka i kršćanskog krmeta. Možda su baš zbog toga usmjerili muslimanske izbjeglice prema Europi? Svinje zabranjuje i islamski Halal. Sve oštrice treba otupiti, pa tako novi tolerantniji svijet možemo izgraditi i kroz smanjivanje razlika u nacionalnim kuhinjama. Osobno me ne smeta posrbljivanje koje dolazi kroz srbijansku kuhinju. Činjenica je da su neke religije snažno i nepovratno normirane, i da nam preostaje prilagoditi se, čime bi napetosti splasnule i još bi mnoge nepremostive zabrane postale stvar prošlosti. Ako muslimani ne jedu svinjetinu, zašto se kršćani baš za nju otimaju, iako je krmetina izvorište bolesti i epidemija? Pršut i špek su opasni narkotici. Riječ je o namjernom kršćanskom naglašavanju razlike. U Hrvatskoj su odnosi izmakli svakoj podnošljivoj kontroli, jer se svinje udružuju u lijeve stranke.

Stevo i Jovo

Naravno da imam cijelo krdo svinja, ali me ne zanima njihovo meso. Više su moji kućni ljubimci, pa i moje osobno biološko oružje. Svakoga dana vodim ih u šetnju i na ispašu. Zaputim se s njima uz zagrebački Bukovac, sve gore do židovske ambasade, niže Remeta. Ostajem na razumnoj distanci, jer se moderna židovska kuhinja zove Mossad. Znate, da je Hitler bio pametniji, mogao se riješiti Židova tako da na svakom ćošku podigne krmetnjak. Više bi Židova otjerao da je bio običan svinjar, a ne samo opaka svinja. Navodno lukava Angela Merkel gradi nacističke svinjce diljem Četvrtog Reicha, sve pod izgovorom konačnog zaustavljanja muslimanskog doseljavanja, a stvarno u okvirima poznatog Konačnog rješenja. Nikako mi nije jasno kako se razvilo to veliko podrivanje između Židova i Arapa, odnosno između Židova i muslimana. Obrezuju se i ne jedu svinjetinu.

Svoje kućne ljubimce teško razlikujem, pa ih u stilu svinjara Gojka označavam tetovažama. Ono opako pašče koje jede svoje označio sam kao Tito. Na čelu sam mu ucrtao petokraku, a jednu takvu dobio je i Jovo, koji je lignja koliko i svinja, a prepoznajem ga i po njegovoj neobičnoj antifašističkoj skiki, kakva se puštala u nacističkim logorima, uglavnom za potrebe izluđivanja slušatelja. Posve slučajno ili možda podsvjesno, utetovirao sam mu i zmiju. Sve je to na razini simbolike. Jedan moj i naš krmak ostao je neoznačen jer se specistički i rasno jako razlikuje od ostalih. Više sliči na divlju svinju. Ruje i rovari gdje god stigne. Dio kočaka odvojio sam samo za njega. Od milja ga zovem Stevo. Koristim ga za pronalaženje tartufa u susjedstvu židovskog veleposlanstva. Fenomen je i relativno kulturna i pozamašna Andra, koja se nedavno nekim čudom popela na kočak. Kada je tresnula na zemlju, u Zagrebu je proizvela potres. Oprostite mi ako sam u tetovaži poneko slovo pogreškom izostavio.

Božić ranog kršćanstva više ne postoji. Više je to Veliki Roćkas u danima histeričnog konzumerizma i sramotnog prežderavanja. Radosno prebacivanja našeg novca u strane džepove. Hrvatske umišljene svinje drže da su elita ako provedu skupih tjedan dana u Alpama. Ne mogu iste svinje i dalje prodavati Inu? Ništa zato, mogu ovo što je od Ine preostalo ponovno kupiti, uz novu proviziju, i onda Inu ponovno prodati i ponovno ubrati proviziju. Ina s koncesijama u Rusiji, Siriji i Libiji prodana je za 505 milijuna dolara, a danas je uništenu kupujemo sedam puta skuplje. Zar nije pametnije za 3,5 milijarde eura izgraditi konkurentsku državnu naftnu kompaniju i zaposliti pedesetak tisuća nesretnika? Pravosudna i odvjetnička mafija oslobodila je Ivu Sanadera, pa je tako otpala mogućnost jeftinog poništavanja prodaje Ine. Pametni Mađari kupuju hrvatske banke, a Hrvatima prepuštaju uništenu i pokradenu Inu. Na svaku prodanu litru goriva pet kuna ide u naš proračun, a za svaku plasiranu kunu kroz mađarske banke mi uplaćujemo Mađarima. I još mađarske svinje rokću kako “nema tata do Hrvata”. Eto sam se snašao i uz tetovažu Smradaner dodao tetovažu Hernadi. I gle, Stevo izgleda kao da se kupao u nafti.Gigantsko kolinje

Ako otvorite Wikipediju, onda je kod svih nacija svinja domaća životinja, a kod naših Bosanaca je ipak samo svinja. Dakle, u Sarajevu je svaka svinja divlja. Nekada su svi naši muslimani bili domaći, a danas su neki od njih divlji. Otkako su antifašisti kod Hrvata sve manje domaći, jako su divlji. Riječ holokaust izvorno označava žrtvu paljenicu, kada se spaljuje cijela žrtvovana životinja ili čovjek, a “plemeniti i civilizirani” europski svežderi skloni su tome da žrtvuju cijele narode. Insan dnevno usmrti milijarde životinja, koje zvjerski poždere. Vegetarijanci su prihvatljivija vrsta čovjeka, ali se postavlja pitanje koliko takvi usmrte i pojedu biljne “djece Božje”. Problem s nekim novim sustavom vrijednosti dolazi kada se aplicira do kraja. Gledano iz perspektive antispecizma, odnosno borbe protiv diskriminacije vrsta, dopušten je samo kanibalizam, a plemenit je samo onaj tko ždere svoje. Kao u filmu “Zeleno sunce” Richarda Fleischera, ljudi će svoje mrtve reciklirati u hranu. Negativac Hannibal Lecter iz novela Thomasa Harrisa zapravo je pozitivac, novi Mesija.

U ovakvom ozračju Isusovog Roćkasa prođu i Isusove Karmine u travnju. Krv nesretnih životinja ovih dana teče u potocima. Kada se približava veliki blagdan, svinje osjete kakav se “oprost grijeha” sprema, pa skiče i pokušavaju pobjeći od velikodušnog domaćina, koji uzgaja svog ljubimca samo zato da ga jednog dana zakolje i poždere. Žrtva paljenica! Nije Isus navratio u Jeruzalem na magarcu da preobrati bogate Židove, nego da blaguje, pa su škrti domaćini razapeli nezvanog čestitara. Nitko nije razorio Jeruzalem, nego su Rimljani stigli zajedno sa svojim svinjama. Židovi su se razbježali na sve strane. Nije Rim pao zbog vojnog kolapsa, nego su rimske svinje izazvale opake epidemije, pa su sjeverni nomadski narodi nesmetano ušetali, baš u vrijeme kada su se stvarali uvjeti za pojavu islama, odnosno kada je došlo vrijeme za novu Objavu. Svinje nisu bile pogubne samo za Kartagu, nego i za Rim. Možemo li prihvatiti tezu da su se obje Jugoslavije raspale na problemu različitih kuhinja?

Židovi su stradali u Holokaustu, ali su nerado odlazili u partizane, koji su uglavnom bili svinje. Fenomen je Ivo Goldstein, koji kao Židov u našem veleposlanstvu u Parizu korektno trpi sliku “hrvatske” svinje Tita. Ovdje prvi put spominjem inicijativu da na zagrebačkom Kazališnom trgu uredimo farmu svinja, pa da se isti trg prirodno zove i Titovim. Koje se sve travničke svinje pojavljuju u našem HNK-u? Možemo reći da ta kratica označava Hrvatski narodni krmetnjak. Ako ostane ovakav kočak na Jelačić placu, više sinagoge, kulturni Židovi napustiti će Hrvatsku bez restitucije. Cionizam trebamo korektno poticati, na sve načine. Sve sam to razradio do sitnih detalja, ali se bojim se da će konfliktna židovska i svinjska Europa moju taktiku protiv Židova preusmjeriti na muslimane. Padaju i prijedlozi da kršćani kopiraju taktiku Scipiona Afričkog, koji je u bitci kod Zame svinjama zapalio repove, pa je njihova skika rastjerala Hanibalove slonove. Jeste li se zapitali zašto postoji cionizam, a nemamo odgovarajući izraz za povratak Arapa i muslimana u Palestinu? Englezi su jako lukava nacija, antisemiti kakve svijet nije vidio. Oni su poput drevnih Egipćana prodali Židovima odlazak u pustinju kao njihovu vjersku koncepciju.

Konačno rješenje. Ne vidim drugi lijek. Zar nije civilizacijska provokacija činjenica da su Nijemci uredno birali konačno rješenje za Židove, a svinje uzgajaju i obožavaju. Trebamo svinje potamaniti do kraja, kako to preporuča Biblija. Svijet bi bio podnošljiviji bez trihineloze, ciroze i bruceloze. Izumrli su dinosauri i brojne vrste, nestali su cijeli narodi i cijele civilizacije, izumiru i kitovi, a svinje traju. U drevnom Egiptu, svinjarima je bio zabranjen ulazak u hramove. Prvotni kršćani bili su uglavnom ovčari, poput domaćih antifašista, a prebacili su se na svinje u stoljeću sedmom, zbog naglašavanja razlike u odnosu na muslimane. Židovi i muslimani ne koriste niti opranu zdjelu iz koje se prethodno posluživala svinjetina. Svinjogojstvo je antisemitizam. Svinje moraju napustiti ljudski hranidbeni lanac, u svim religijama i u svim kulturama. Antispecisti poput Petera Singera digli bi poviku protiv specističkog čišćenja, ali zar nije veća civilizacijska sramota to beskrajno uzgajanje životinja samo za klanje i žderanje?

 

Tko je gad, a tko samo nečist?

Biblija naglašava da je svinja “nečista životinja”. Čovjek je takav – da muslimane posebno smetaju zmije, kršćani bi ih blagovali svaki dan. A sama zabrana svinjetine ne potječe od Muhameda, koji je prihvatio neke biblijske normative upravo zato da ne proizvode podjele. Stari zavjet jasno zabranjuje svinjsko meso. Prvotna zapovijed glede svinja izrečena je Aronu i Mojsiju. “Njihova mesa nemojte jesti niti se njihove strvine doticati – za vas su one nečiste.” (Lev11:7-8) i (Lev14:8) Poganski kralj među ostalim zapovjedi “da se podignu oltari, sveti gajevi, i idoli, pa da im se žrtvuju svinje i nečiste životinje”. (1Mak1:47) “Eleazara, jednog od prvaka među pismoznancima, čovjeka već poodmakle dobi ali dobrodržeće vanjštine, nagovorili su, silom mu otvarajući usta, da jede svinjetinu. (2Mak5:18) „Pas se vraća svojoj bljuvotini i okupana svinja valjanju u blatu.“ (2Pt:22)

“Uhvatiše tako i sedmoricu braće zajedno s njihovom majkom. Kralj naredi da ih tuku bičevima i volovskim žilama: htio ih je prisiliti da jedu zabranjeno svinjsko meso.” (2Mak7:1) “Kad je prvi tako preminuo, dovedoše drugoga na mučenje. Pošto su mu s glave ogulili kožu s kosom, upitaše ga: Hoćeš li jesti svinjetine prije nego ti ud po ud izmučimo tijelo? On odgovori jezikom svojih otaca: Neću! Zato su i njega podvrgli mučenju kao i prvog. Izdišući reče: Ti nam, zlikovče, oduzimaš sadašnji život, ali će nas Kralj svijeta, zato što umiremo za njegove zakone, uskrisiti na život vječni. Poslije njega mučili su trećega. On spremno isplazi jezik kad su zatražili i hrabro pruži ruke. Junački reče: Od Neba sam primio ove udove, ali ih zbog njegovih zakona prezirem i nadam se da ću ih od njega natrag dobiti. I sam kralj i njegova pratnja zadiviše se hrabrosti mladića koji je prezirao muke. Kad je taj preminuo, podvrgli su četvrtoga istim mukama. Prije nego što je izdahnuo, reče ovo: Blago onom koji umre od ruke ljudi, u čvrstoj nadi koju ima od Boga: da će ga Bog uskrisiti! A ti – za tebe nema uskrsnuća na život!” (2Mak7:7-14)

Tko je gad, gadan? Pa onaj iz Gadare, kojega spominju tri evanđelja. “I kada Isus dođe prijeko, u gadarski kraj, eto mu u susret dvaju opsjednutih: izlazili su iz grobnica, silno goropadni, te nitko nije mogao proći onim putem. I gle, povikaše: Što ti imaš s nama, Sine Božji? Došao si ovamo prije vremena mučiti nas? A podalje od njih paslo je veliko krdo svinja. Zlodusi ga zaklinjahu: Ako nas istjeraš, pošalji nas u ovo krdo svinja. On im reče: Idite! Oni izađoše i uđoše u svinje. I gle, sve krdo jurnu niz obronak u more i podavi se u vodama. A svinjari pobjegoše, odoše u grad te razglasiše sve, napose o opsjednutima. I gle, sav grad izađe u susret Isusu. Kad ga ugledaše, zamole ga da ode iz njihova kraja.” (Mt8:28-34) (Mk5:1-20) (Lk8:26-39) U holokaustu svinja trebamo krenuti od hrvatskih političara.

 

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI