HRVATSKOJ BI DOBRO DOŠAO: Mandžukić ne može pronaći klub, a od Vatrenih se oprostio prije tri godine

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Vjerujte nam, ili nam ne vjerujte! Sjetili smo ga se baš u utakmici protiv Rusije.

Debelo prije nego li je Dejan Lovren govorio “kako nam nedostaje prava devetka”. A nema ga u reprezentaciji tri godine.

Pogađate, mislili smo na Marija Mandžukića, sad već legendarnog centarfora hrvatske nogometne reprezentacije. Koji se od nacionalnog dresa oprostio prije tri godine. Doslovce, kad je bio na krovu svijeta. I bio bi da argentinski sudac u finalu svjetske smotre nije bio opredijeljen…


Ipak, to je prošlo svršeno vrijeme. Danas je hrvatska momčad bez tog velikana nogometne igre ukliještena, neuigrana, nespretna, daleko je od tih dana. Možda i zbog činjenice da u napadu nemamo takvog čovjeka. Lojalnog, beskompromisnog, snažnog i uvijek raspoloženog.

Ne, ne zapomažemo što je otišao iz reprezentacije, otišao je na vrijeme, u zenitu, otvorio mjesto mlađim, novim igračima. No, ispao je nenadoknadiv. Toliko za uvod.A gdje je danas Marijo Mandžukić, taj svestran napadač kojeg su obožavali navijači. Širom Europe, gdje god je igrao? A nastupao je za Marsoniju, Zagreb, Dinamo, Wolfsburg, minhenski Bayern, Atletico Madrid i Juventus, pridružio se neko vrijeme Al-Duhailu iz Katara da bi osvanuo u Milanu. Gdje je u prošloj sezoni odigrao samo 11 utakmica. I sada je bez kluba. Kako i zašto? Jesu li njegova potraživanja od potencijalnog novog kluba prevelika ili je nešto drugo u pitanju. Svojevrstan odgovor nam je neki dan dao Saša Bjelanović u razgovoru za talijanske medije…

“Čini mi se da mu je jednostavnije prestati nego nastaviti igrati. On je iskren prema sebi i ne želi se osjećati kao ničiji teret niti ostaviti dojam da igra zbog novca”!

Stoji što kaže Bjelanović, a opet nismo sigurni u te riječi. Poznajemo njegovu strast za nogometom, još on može. I hoće… Ponude prikuplja njegov menedžer Ivan Cvjetković-Tarzan. I on je uvijek znao odabrati. Ima jedna caka, koja Mandžukiću omogućuje dolazak u bilo koji klub izvan prijelaznog roka.

Naime, Mario Mandžukić je potpuno slobodan igrač. Za njega ne treba platiti odštetu, nego samo mu ponuditi godišnju plaću. I sigurno ima ponuda, odmjeravaju se. Jasno je da Mandžukić neće pristati na sitniš. Još nešto, nije u opciji samo Europa.

Saznajemo tako da postoji konkretna ponuda iranskog Persepolisa. Koji je spreman ponuditi finu sezonsku plaću. Opet, znamo da bi “Mandžo” radije u Europu. Da se mislio oprostiti od nogometa on bi to javno objavio ovih dana.

Samo čekamo vijest gdje će osvanuti!

Za kraj, razmišljaju li u Hrvatskom nogometnom savezu upriličiti oproštajnu utakmicu za ovog našeg velikana. Bio bi to nekakav red!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI