Austrijanci nastoje uvjeriti Izrael da nisu antisemiti tako što prozivaju Hrvate

screenshot

Izrael i svjetsko židovstvo na različite načine bojkotiraju Austriju zbog činjenice da su tamo na vlasti stranke koje slove kao antisemitske. Kako u Hitlerovoj domovini Židovima odglumiti prijatelje? Pridaviti nekoga svoga? Hitlerove zeme dosjetili su se otvoriti pitanje hrvatske Bleiburške komemoracije i ustaškog znakovlja. Austrijance najedanput smeta hrvatski grb kakav se pojavljivao u grbovima i na zastavama Austrougarske! Bez kojega ne bi bilo niti Austrije niti Ugarske. Kažnjavaju Hrvate zato što je hrvatski namjesnik gradnju Pelješkog mosta povjerio Kinezima a ne austrijskom Strabagu.

Što je sve navelo austrijske desničare da potežu problem ustaškog znakovlja? Austrijanci sa svojim napadima na Bleiburšku komeraciju skreću pažnju sa svog antisemitizma. Time se istovremeno osvećuju svim Hrvatima za grijehe jednog – premijera Andreja Plenkovića. Gradnju Pelješkog mosta financira Unija, a namjesnik Unije dosjetio se taj posao dodijeliti Kinezima. Time su Strabag i svi Germani mobilizirani protiv Hrvatske. Plenković je zasigurno jako razočarao Karin Kneissl, koja je na čelu austrijske diplomacije kao izvanstranačka osoba, ali je imenovana na tu dužnost od strane FPÖ pokojnog Jörga Haidera. Mali kapilarni kaiseri i führeri uzvratili su s žestokom kampanjom protiv Hrvatske na svim razinama. Pod okriljem Katoličke crkve u Austriji uslijedilo je sotoniziranje Bleiburške komemoracije i ustaškog znakovlja. Loše vijesti stižu jedna za drugom. Na Jadranu se Germani okreću Kopru. Sve se idealno uklapa u pronacističku reviziju povijesti – od raspada druge Jugoslavije na ovamo, germanske nacije koriste jugoslavenski i velikosrpski model prevaljivanja odgovornosti za Holokaust na Hrvate.

Povratak Monarhije

Prije svake polemike o antifašizmu Hitlerove domovine potrebito je uskladiti kognitivne mape. Formacijska demokracija carskim je Austrijancima nametnuta nakon pada Hitlera. Ona je za Austrijance perverzija i nužna mimikrija. Znate, svaki drugi Austrijanac uzima za svoj nadimak Kaiser. FPÖ – Freiheitliche Partei Österreichs, neprevedivo je na hrvatski. Slobodani ili slobodarci? Germani su bili opaki barbari, pa još opakiji feudalni tirani, a Hrvati uglavnom servilne sluge, pa zbog toga imamo ropska ograničenja hrvatskog jezika. Možemo postati slobodnjaci i to je sva naša sloboda. Problem je što moderni robovlasnici nikome ne poklanjaju slobodu. Uz sve oblike potlačenosti, Hrvati su pali i u dužničko ropstvo. Fašistički Ovršni zakon “reformiran” je u još lošiji. Promašen mirovinski sustav za potrebe stranih banaka učinjen je još gorim. Kod nas je izokrenuto baš sve. Strana agentura glumi demokršćane i suvereniste, komunjare traže da ih prepoznamo kao socijaldemokrate, dok se lažni narodnjaci prezentiraju kao liberali, a nisu niti to – skloni su porobljavanju i iskorištavanju sirotinje. U Austriji su narodnjaci izrazito desna konzervativna stranka, kako je to uobičajeno svuda osim u Hrvatskoj. U Austriji je na vlasti desna koalicija narodnjačke ÖVP i još desnije FPÖ, koju su 1956. osnovali bivši članovi nacističke partije. Kod nas su poznati pod nazivom haiderovaca – pod vođenjem Jörga Haidera 2000. su prvi put ušli u koaliciju s narodnjacima. Tada je Austrija prozvana od nekih članica Unije, a Izrael je povukao svog veleposlanika i četiri godine komunicirao s Austrijom na razini otpravnika poslova. U Austriji su ÖVP i FPÖ 2017. formirali koalicijsku vladu, kojoj je na čelu Sebbastian Kurz. Čak 6 ministarstava pripala su haiderovcima, a među njima vanjski poslovi, policija i obrana. Mišljenja sam da kancelar Kurz pokušava preveslati i Židove i Hrvate. Kurz glumi suočavanje s austrijskom nacističkom prošlošću, i želi normalizirati poremećene austrijske odnose s Izraelom i svjetskim židovstvom.

Braćo bečki Jevreji, tko nas bre zavadi?

Svjetski židovski kongres izrazio je zabrinutost zbog koalicije ÖVP – FPÖ. Izraelski premijer Benjamin Netanyahu reče da su ministri iz FPÖ-a antisemiti i da će ih njegova vlada bojkotirati. Bivši austrijski nacisti grabe priliku da se formalno presvuku u antife na konto hrvatskog Križnog puta i pripadne komemoracije na Loibaškom polju. Kampanja protiv hrvatske Bleiburške komemoracije pokrenuta je na lokalnoj razini. Koruški župan Peter Kaiser je član FPÖ. U svome pismu kancelaru Kurzu traži sprječavanje potencijalnih incidenata na hrvatskoj Blaiburškoj komemoraciji, jer će naruštiti međunarodnu reputaciju Austrije. Kurz je najavio da će Austrija sagraditi spomenik za desetak tisuća bečkih Židova, koji su ubijeni u njemačkom logoru smrti Trostinets, kod Minska, u Bjelorusiji. “Desna antisemitska koalicija” ponudila je dvostruko državljanstvo “potomcima austrijskih žrtava nacizma”. U svom prvom govoru 2017. na poziciji premijera, Kurz je najavio kao prioritet borbu protiv antisemitizma u svim oblicima, pa nije teško pogoditi zašto su Austrijanci na našoj komemoraciji prepoznali ustaše. Kurz priznaje da je 1938. Njemačka provela aneksiju Austrije bez otpora. Zapravo su to proveli Austrijanci.Tko su ti famozni Austrijanci?

Austrijanci glume da su bili žrtve Anschlussa iz 1938. Ne dajte se zavarati. Adolf Hitler bio je Austrijanac. Kada Hitler dolazi na vlast u Njemačkoj, Austrija je te 1933. već postala jednopartijska nacistička republika famoznog Vaterländische Fronta. Uoči Anschlussa, austrijski kancelar Kurt Schuschnigg podnio je ostavku, a Edmund Glaise-Horstenau, Hitlerov osobni prijatelj, kao zamjenik kancelara proveo je spajanje dvije nacističke države. Nadnevka 14. travnja 1941. Glaise-Horstenau je Hitlerov osobni izaslanik kao “Deutscher Bevollmächtigter General in Kroatien”. Patološki je mrzio sve hrvatsko. I blatio Hrvate u svakoj prilici. Bio je sklon prevaljivanju njemačkih, četničkih i partizanskih zločina na ustaše. Nezavisna nije nikada uspostavljena. Famozni “ustaški režim” nije postojao. Talijani nisu dopuštali ustašama ulazak u talijanske zone okupacije, a Glaise-Horstenau je više puta tražio intervenciju njemačkih okupacijskih trupa protiv ustaša. U talijanskim zonama policijski poslovi bili su u rukama Talijana, a u njemačkim zonama okupacije policijske poslove obavljali su Nijemci. Tek da se zna: prije puštanja u pogon Radnog logora Jasenovac, vojska “Nezavisne” stavljena je pod njemačko zapovjedništvo. Krivotvorenje povijesti potvrđuju komentari glede Jasenovca, koji se pripisuju Glaise-Horstenau, ali su pogreškom krivotvoritelja datirani na vrijeme prije nego što je Radni logor Jasenovac pušten u pogon. Bogata Austrija nesretnim imigrantima ukida socijalnu i drugu pomoć, a opljačkana Hrvatska za imigrante uvodi obvezan mjesečni dohodak, besplatan prijevoz i druge povlastice. Kod Hrvata nema arapski usmjerenog antisemitizma. Nema niti antijudaizma.

Drž’te lopova!

Kada je proglašena “Nezavisna”, Glaise-Horstenau je bjesnio. Današnja austrijska politika prema Hrvatima oslanja se na lik simpatičnog lopova Ostapa Bendera iz romana Ilje Ilfa i Jevgenija Petrova. Ostap bi nakon krađe vikao “Drž’te lopova!” Sličnu pojavu imamo na razini nacija. Germani i nacisti danas viču “Drž’te antisemite!” U Austriji vlada krajnja desnica, u Njemačkoj jača AfD, svako malo događaju se antisemitski incidenti, a Austrijanci i Nijemci najedanput frenetično prokazuju Hrvate kao antijudaiste. Bleiburška komemoracija iritira sve antife ovog svijeta, jer ukazuje na jednu sramotnu činjenicu – samo je nad Hrvatima proveden osvetnički genocid. Za zločine drugih! U pismu kancelaru Kurzu, koruški župan Petar Kaiser traži zaštitu međunarodnog ugleda Austrije, koju po Kaiseru ugrožava hrvatska komemoracija 18. svibnja na Loibaškom polju kod Bleiburga. U Bleiburgu su zakazana četiri prosvjedna skupa protiv hrvatske komemoracije. Kaiser traži da državna tijela primjene Zakon o javnom okupljanju za potrebe sprječavanja incidenata. Koruška samouprava prihvatila je rezoluciju grada Bleiburga u kojoj se traži primjena mjera i pravnog okvira protiv ugrožavanja lokalnog stanovništva. Zanimljivo je koliko ta rezolucija preuzima protuhrvatsku terminologiju – spominje “ustaški režim”. Rezolucija proziva desničare, a u Austriji su na vlasti desničari. FPÖ je prije 15 godina prepoznao muslimanskog neprijatelja i traži promjenu zakona iz 1912. – tada je nakon aneksije Bosne islam priznat kao jedna od službeno prihvaćenih vjera u Austriji. Zahtjevi FPÖ-a ugrađeni su 2015. u Zakon o islamu. Prije dvije godine Austrija je izglasala Zakon o integraciji, koji zabranjuje burke, a kako sami Austrijanci štite svoj međunarodni ugled pokazale su brojne snimke – ne policija nego civili zaustavljaju muslimanke i onemogućuju njihovo slobodno kretanje. Prvih pet godina islamski imigranti imaju veoma reducirano pravo na socijalnu pomoć, koja će posve izostati ako im djeca ne znaju njemački ili ne idu u njemačku školu. Djeca koja ne znaju dobro njemački moraju dvije godine provesti u vrtiću, a u školu mogu krenuti samo ona djeca koja dobro znaju njemački jezik. Koalicijski sporazum ÖVP – FPÖ potpisan je na Kahlenbergu iznad Beča, gdje su 1683. vojske Habsburške Monarhije zajedno s poljsko – litavskom vojskom i pod zapovjedanjem poljskog kralja Jana III. Sobjeskog, razbile tursku opsadu Beča. Možda Austrijanci Hrvate vide kao Turke?

Jesu li Židovi u Austriji bili povijesni turisti, zameteni u Alpama?

Židovski vrhunski umjetnici i intelektualni kolosi Gustav Mahler, Sigmund Freud, Alfred Adler, Karl Popper, i brojni drugi podigli su “austrijsku” kulturu na svim razinama. Slično se dogodilo u Njemačkoj. Alfred Adler konvertirao je u kristjane, ali su 30-ih njegove austrijske klinike zatvorene. Roditelji Karla Poppera konvertirali su u luterane prije njegovog rođenja. Max Burckhard, direktor Burgtheatera u Beču blatio je Gustava Mahlera kao “rahitičnog degeneriranog Židova”. “Uvijek uljez, nikada dobrodošao” – izjavio je Mahler. Germani su se s progonom posve preračunali. Progone Židova započeo je jako zanimljiv povijesni lik, Albrecht Plemeniti. U razdoblju 1397-1439. bio je kralj Ugarske i kralj Hrvatske, 1438-1439. kralj Bohemije (Češka) i kralj Njemačke kao Albrecht II von Habsburg, 1404-1439 Herzog von Österreich i Albrecht V. Famozni Plemeniti dao je 1420. utamničiti Židove. Prisilno ih je kristjanizirao, sve dok se nije usprotivio papa Martin V. Kako je reagirao Plemeniti? Pa, preostale Židove dao je spaliti, 92 muškarca i 120 žena. U “Vienna Geserahu” demolirane su sve sinagoge. Godine 1496. Maximilian I Habsburger zapovjedio je progon svih Židova koji su se vratili u Styriu. Ferdinand I je 1556. pokrenuo progone Židova i uveo njihovo označavanje. Položaj Židova u Austriji dodatno se pogoršao 1564-1619. Leopold I je 1670. prognao Židove s bečkog područja “Im Werd”, s one strane Dunava, i tamo podigao Leopoldstadt. Sabbateanci, sljedbenici židovskog rabina Sabbatai Zevija, kojega je 1666. židovski prorok Nathan iz Gaze najavio kao židovskog Mesiju, morali su napustiti Austriju. Nakon što antijudaist Karl Lueger postaje gradonačelnik Beča, progoni Židova se obnavljaju i traju do njegove smrti 1910. “Osobno odlučujem tko je Židov, a tko nije” – izjavio je 1897. bečki gradonačelnik Karl Lueger. Na kraju Velikog rata, oko 300 tisuća Židova živjeli su u 33 naselja u Austriji, oko 200 tisuća njih u Beču. Popis iz 1934. daje pad na 191 tisuću Židova u Austriji i 176 tisuća u Beču. Kristalnacht je obuhvatila i Austriju – srušeno je više od 100 sinagoga, 25 njih u Beču. Godine 1939. oko 6 tisuća austrijskih Židova deportirani su u logore Dachau i Buchenwald. Glavni austrijski logor bio je Mauthausen kod Linza. Mnogi austrijski Židovi upućeni su u geta Theresienstadt i Łódź (Poljska), a odatle u Auschwitz. Dio Židova transportiran je u tranzitni logor Nisko (Poljska). Oko 4,5 tisuće Židova Beča na kraju zime 1941. transportirani su u logore smrti Izbica Kujawska i geto Lublina. Mnogi austrijski Židovi završili su u getima i logorima Rige, Kaunasa, Vilniusa i Minska.

Albrecht II von Habsburg

Bio jednom jedan gospodin koji se zvao Bruno Kreisky

U Austriji je 1970-83. kancelar bio Židov Bruno Kreisky. Prozvao je izraelskog premijera Menachema Begina kao teroristu. Kreisky se deklarirao kao jedini premijer u Europi kojeg Golda Meir ne može ucjenjivati. Godine 1970. Simon Wiesenthal objavio je da su četvorica imenovanih ministara bivši nacisti. “Mogu živjeti, mogu umrijeti, ali ne smiju vladati” – izjavio je tada Wiesenthal. Bio je to početak afere Kreisky – Peter – Wiesental. Kreisky je 1975. za potrebe ostanka na funkciji kancelara ušao u sporazum s Friedrichom Peterom, šefom FPÖ, a Wiesenthal je objavio da je Peter bio član jedinice SS-a koja je bila dio likvidatorskih Einsatzgruppen. Kreisky je optužio Wiesenthala da je kripto-rasist koji je osobno odgovoran za porast antisemitizma u Austriji. Kasnije je Kreisky izjavio da je Wiesental bivši agent Gestapoa i pozvao se na čehoslovačku obavještajnu dokumentaciju. Prozvao je Wiesentala za mafijaške metode. Kreisky je desničara Jörga Haidera označio kao “politički talent vrijedan nadzora”. Takav je život, pripadnik Hitlerove armade Austrijanac Kurt Waldheim uspeo se do pozicije glavnog tajnika UN-a. Waldheim je dobar primjer zašto Hrvati 90-ih nisu trebali dopustiti pomirenje s udbašima i komunjarama – Waldhaima je ucjenjivao KGB.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI