Zašto Kolinda slijepo sluša svoga savjetnika Matu Radeljića?

Da Mate Radeljić svojim djelovanjem nanosi štetu ugledu predsjednice smatraju ne samo u HDZ-u, nego i neki izvori bliski Uredu predsjednice. Neki od njih su uvjereni da je Radeljić osmislio strategiju stalnog napadanja Vlade i premijera Plenkovića, što bi predsjednicu RH moglo skupo stajati. Ona, po svemu sudeći, ukoliko ne dođe do smirivanja strasti na relaciji Pantovčaka i Banskih dvora neće moći osvojiti drugi predsjednički mandat.

Mate Radeljić, savjetnik za unutarnju politiku predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, opet se ovih dana našao u središtu medijskog interesa za vrijeme  suđenja bivšoj ravnateljici Porezne uprave Nadi Čavlović Smiljanec.

Na zagrebačkom Županijskom sudu u tijeku je suđenje bivšoj šefici Porezne uprave, gospođi Smiljanec, poduzetniku Željku Bilošu te Ružici Kovačević, bivšoj voditeljici porezne ispostave u Osijeku, zbog optužbi da su stopirale ovrhu nad Biloševom tvrtkom OLT, čime je proračun oštećen za devet milijuna kuna. Jedan od svjedoka u tom postupku je i predsjedničin savjetnik Mate Radeljić,  koji je, kako se čulo  u sudnici, na nedopustiv način iskoristio svoj položaj i funkciju kako bi od sutkinje Daniele Kustec zatražio odgovor na neka pitanja. Konkretno, zanimalo ga je zašto mu je sudski poziv na rasprave na koje se nije odazivao poslan i po policiji.
‘Vi ste 4. svibnja u 15.15 preko Ureda predsjednice nazvali Ured predsjednika Županijskog suda te tražili da vas se spoji sa mnom kako bih vam objasnila zašto vam je poziv upućen po policiji. Smatram to nepotrebnim i neprimjerenim te zaključujem da ste si htjeli dati na važnosti. U protivnom ste me kao i svaki drugi građanin mogli nazvati preko centrale suda’, kazala je sutkinja Kustec Radeljiću.
Predsjedničin savjetnik je potom pojasnio da su mu djeca sama doma, ‘a kada im policija dolazi na vrata, ja to shvaćam kao pritisak na sebe’, pokušao je svoje nedopustivo ponašanje opravdati Radeljić.
‘Ni meni baš nije simpatično kada me zove Ured predsjednice’, kazala mu je na to sutkinja.

Inače, ime Mate Radeljića prethodnih je dana bilo spominjano u medijima  i nakon što se Ured predsjednice na neprimjeren način obračunao s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem. Dnevni list 24 sata je 30. svibnja ove godine prenio izjavu visokopozicioniranog HDZ-ovca koji kaže da vjeruju kako je upravo Mate Radeljić, savjetnik predsjednice za unutarnju politiku, bio neslužbeni izvor medijima koji je prenio izjavu u kojoj se tvrdi da je “čista laž da su Gordan Jandroković i Andrej Plenković kod predsjednice rekli da “problem demografije ubrzo neće biti u modi”.

Ispod svake razine je da Ured predsjednice pušta takve izmišljotine i čiste laži. Ta komunikacija je infantilna i primitivna, a spin je ispod razine ugleda koji institucija predsjednice uživa među Hrvatima.

Hoće li se predsjednica distancirati od autora takvih podvala, svog savjetnika Mate Radeljića?
On nanosi štetu i njenom osobnom ugledu i Uredu predsjednice, rekao je tim povodom  izvor za 24 sata. A da Mate Radeljić svojim djelovanjem nanosi štetu ugledu predsjednice smatraju i neki drugi izvori bliski Uredu predsjednice.
Neki od njih su uvjereni da je Radeljić osmislio  strategiju stalnog napadanja Vlade i premijera Plenkovića, što bi predsjednicu RH moglo skupo stajati. Ona, po svemu sudeći, ukoliko ne dođe do smirivanja strasti na relaciji Pantovčaka i Banskih dvora, neće moći osvojiti drugi predsjednički mandat. Pogotovo što u političkim krugovima sve više vlada uvjerenje da je predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović samo lutka na koncu njezina savjetnika Mate Radeljića.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI