SUVERENISTI IZVAN SEBE: U policijskoj akciji pao jedan od najistaknutijih članova koalicije!

Prije tri dana u velikoj policijskoj akciji na zagrebačkom i zadarskom području uhićeno je 16 osoba koje su osumnjičene za kaznena djela iz sfere gospodarskog kriminala. Pojačan interes javnosti i medija izazvala je činjenica da se među uhićenima našao i Mate Ivković, navodno poznat u Zadru i pod nadimkom Pablo Escobar.

Ivković se nedavno fotografirao i s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović. Glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Sabora, Gordan Jandroković, rekao je kako će se ovim slučajem pozabaviti stranački Sud časti te da takvima nije mjesto u HDZ-u.

Podsjećamo, riječ je o istom Gordanu Jandrokoviću koji je godinama bio jedan od prvih suradnika bivšeg predsjednika HDZ-a i premijera Ive Sanadera. Isti taj Sanader nalazi se u zatvoru gdje izdržava kaznu za kriminal koji je počinio kao najvažniji član te stranke.


No, ostavimo nakratko HDZ, njihov upitni sustav vrijednosti i dvostruke standarde, jer je zbog običnog člana HDZ-a, Mate Ivkovića, svima promaknulo da se među uhićenim imenima pojavljuje i jedan istaknuti član sasvim druge političke opcije. Riječ je o Ivici Kapetanoviću, dugogodišnjem dopredsjedniku Županijske organizacije HSP AS.

Kapetanović je bio i u HSP-u, gdje je obavljao dužnost predsjednika Nadzornog odbora. Posljednjih mjeseci pojavljuje se na mnogim značajnijim okupljanjima Suverenista. Naša redakcija posjeduje fotografije na kojima se Kapetanović nalazi unutar uskog kruga ljudi okupljenih oko Ruže Tomašić. Zato smo nazvali europsku zastupnicu Ružu Tomašić i zamolili je da nam komentira uhićenje Ivice Kapetanovića. Gospođa Tomašić, ostala je zatečena našim pitanjem i zbog toga smo više puta morali ponoviti o kome se radi.“Ivica Kapetanović, Ivica Kapetanović…? Stvarno ne znam. Ne pravim se blesava. Stvarno se ne mogu sjetiti tko je to”, bila je prva reakcija europske zastupnice.

Pa to je dopredsjednik Županijske organizacije HSP AS, čovjek koji je sudjelovao u predizbornoj kampanji za europske izbore?

“Ne znam. Znate što, mi smo se okupili u Suvereniste ne samo radi europskih nego i parlamentarnih izbora. Ja nisam predsjednica stranke. Nisam sastavljala liste i ne znam sve te ljude. Ja sam njima rekla da ću pomoći. Svima koji me pitaju, kažem neka se obrate Marijanu Pavličeku iz HKS-a”, zaključila je Tomašić.

Prije Ruže Tomašić, kontaktirali smo Željka Sačića koji nije negirao da poznaje uhićenog Ivicu Kapetanovića. S dozom tuge i rezignacije, Sačić nam je kratko odgovorio da je šokiran. Podsjetio nas je kako se među uhićenima nalazi i Marko Čulina, također bivši policajac.

“Užas”, komentirao je Sačić uz konstataciju da su obojica, kako Kapetanović, tako i Čulina, “bili heroji u ratu”.

Zvali smo i Hrvoja Zekanovića koji nam je kratko rekao: “Taj Ivica Kapetanović nema nikakve veze ni sa Suverenistima ni s Hrvojem Zekanovićem”.

Tijekom kampanje za europske izbore, Suvereniste je na svom Facebook profilu otvoreno podržavao i Nir Gik, kontroverzni poduzetnik iz Vinkovaca koji je nakon međusobnog obračuna ubio poznatog mladog prijestupnika.

Pojedini izvori, ranije su nas upozorili da se među Suvereniste ubacuju i osobe dvojbenih biografija, koje se kolokvijalno može svrstati u kriminalni milje. Neovisno o tome koliko je tu istine, ako žele demonstrirati neku elementarnu vjerodostojnost, Suverenisti će trebati javnosti objasniti kakvu ulogu ima uhićeni Ivica Kapetanović u njihovoj političkoj opciji. Ili ne moraju objašnjavati ništa, ali onda isto tako nema smisla da prozivaju HDZ zbog uhićenja običnog člana, Mate Ivkovića.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI