Što Kolinda više bude napadala Plenkovića rejting HDZ-a će rasti!

Facebook

Plenkovićevo zadovoljstvo nakon najnovijih rezultata istraživanja javnog mnijenja može biti tim veće, jer je shvatio da popularnost HDZ-a počinje rasti upravo u trenucima kada se pojačavaju napadi Pantovčaka prema Banskim dvorima. Zanimljivo je u ovom kontekstu spomenuti da podrška predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović je također u padu, što znači da ona ne može graditi svoju kampanju za drugi predsjednički mandata napadajući Vladu i Andreja Plenkovića. Tako je i predsjednik Kluba zastupnik HDZ-a Branko Bačić nedavno izjavio da Predsjednica teško može pobijediti ako iza nje ne stane najjača politička stranka - HDZ.

Najnoviji rezultati o popularnosti hrvatskih političara i stranaka mogli bi donekle zabrinuti Živi zid, a vladajućem HDZ-u vratiti bar mali osmijeh na lice.
Naime, istraživanje koje je  za Dnevnik Nove TV provela agencija IPSOS između 1. i 20. u mjesecu, pokazuje da Živi zid nakon 10 mjeseci rasta, prvi put u lipnju je počeo gubiti potporu i može računati na 13,8 posto birača.
No, HDZ je, nakon 6 mjeseci pada,  počeo rasti u lipnju i trenutačno uživa potporu 27,6 posto birača. A najjača oporbena stranka SDP je već treći mjesec stabilan na 18,5 posto.
Sada je razlika između dviju vodećih stranaka gotovo 10 posto. Most  lipanj završava s potporom od 7,7 posto. Iako su to mali pomaci, oni 5 mjeseci ne gube potporu.

Dakle ovim najnovijim rezultatima istraživanja javnog mnijenja HDZ najviše može biti zadovoljan jer je nakon šest mjeseci pada u lipnju počeo rasti. Sigurno je predsjedniku HDZ-a i premijeru Plenkoviću bar malo laknulo jer trend stalnog pada potpore vladajućoj stranci bio je zabrinjavajući. Pogotovo u situaciji kada su se lomila koplja oko Agrokora te nakon ostavke potpredsjednice Vlade Martine Dalić.
Plenkovićev položaj kao premijera otežavali su i neprestani napadi predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović na aktualnu Vladu, koja je kao osica svakim novim pojavljivanjem u medijima zalijepila pokoju pljusku vladajućoj koaliciji.
Plenkovićevo zadovoljstvo nakon najnovijih rezultata istraživanja javnog mnijenja može biti tim veće, jer je shvatio da popularnost HDZ-a počinje rasti upravo u trenucima kada se pojačavaju napadi Pantovčaka prema Banskim dvorima.

Zanimljivo je u ovom kontekstu spomenuti da podrška predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović je također u padu, što znači da ona ne može graditi svoju kampanju za drugi predsjednički mandata napadajući Vladu i Andreja Plenkovića. Tako je i predsjednik  Kluba zastupnik HDZ-a Branko Bačić nedavno izjavio da  Predsjednica teško može pobijediti ako iza nje ne stane najjača politička stranka – HDZ. Također više nego znakovita je Bačićeva izjava kako on smatra  da je početak jeseni primjereni rok do kada HDZ mora krenuti u pripreme oko predsjedničkih izbora.’ Prema tome vjerujem da ćemo do jeseni znati je li Kolinda Grabar Kitarović odlučila ići u drugi mandat u ime HDZ-a«, rekao je Bačić novinarima u Saboru.

Dakle, ako se Kolinda odluči zatražiti potporu HDZ-a za drugi predsjednički mandata ona to mora učiniti do jeseni, a ako to učini onda prestaje svaka kritika na račun Plenkovića i njegove Vlade. Ipak, analitičari smatraju da Kolinda bez potpore HDZ-a nema šansi pobijediti na predsjedničkim izborima, a zadnji  rezultati istraživanja javnog mnijenja su pokazali da je u jeku njezine najveće kritike Vade i Plenkovića rejting HDZ-a počeo rasti. Dakle, što Kolinda bude više napadala Plenkovića rejting HDZ-a će rasti, a njezin padati. Ima li to smisla, prije svega se trebaju  zapitati na Pantovčaku.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI