PRAVAŠI PODRŽALI KOLINDU? Utjecajni član: To su laži i podmetanja! Ovo je istina

FaH/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ lsd

Nadolazeći predsjednički izbori unijeli su čini se, razdor i među pravaške opcije, a društvenim mrežama proširila se neobična objava u kojoj piše da HSP na predsjedničkim izborima daje potporu aktualnoj šefici države, Kolindi Grabar-Kitarović.

”Kako neslužbeno doznajemo od pravaša iz Dalmacije, prije desetak dana, točnije 03. kolovoza, u Gospiću je održan radni sastanak na kojem su bili nazočni predsjednik HSP-a Karlo Starčević, predsjednik Glavnog stana HSP-a Nikica Augustinović i izaslanstvo HSP-a Splitsko-dalmatinske županije, u sastavu Ivica Vladava-Đovani i Hrvoje Marušić, članovi predsjedništva HSP-a, te dopredsjednici ŽV HSP SDŽ-a Ranko Topić, Ante Komljen, Željan Jurlin i prof. Nedo Šapina. Na sastanku je dogovoreno da na sljedećim predsjedničkim izborima HSP podrži kandidaturu Kolinde Grabar-Kitarović. Ovu vijest planiraju objaviti na izvanrednom Saboru HSP-a u rujnu. Trenutačno u Stranci postoje veliki otpori toj najavi pa vodstvo HSP-a obilazi teren i lobira. “Razlog zbog kojeg podupiru kandidaturu gospođe Grabar-Kitarović su teški financijski problemi u kojima se nalazi gospodin Karlo Starčević ” ,jasno se poručuje u objavi na Facebook stranici HSP dom svih pravaša.

Ovu objavu, koja je uznemirila duhove na desnoj političkoj sceni, za naš je portal prokomentirao jedan od sudionika sastanka, Marušić, koji kaže da je riječ o običnim lažima. ”Sastanak je stvarno održan u Gospiću, kao što smo i objavili na službenim stranicama HSP-a, ali tema uopće nisu bili predsjednički izbori, a pogotovo ne Kolinda Grabar-Kitarović”, tvrdi naš sugovornik demantirajući navode o potpori aktualnoj šefici države iz pravaških redova. No, zamijećuje i sam zanimljiv trend. ”Riječ je o podmetanjima, u trenucima kada se HSP konsolidira i raste”, zaključak je pravaša Hrvoja Marušića.


Facebook Comments

Loading...
DIJELI