PLENKOVIĆU SE ZBOG NJEGA PO DRUGI PUT RUŠI UGLED: Zbog čega štiti čovjeka koji je uništio rejting stranke?

Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

Nakon što je jučer naš portal jedini u Hrvatskoj objavio kaznenu prijavu protiv bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića, u medijima diljem zemlje ne jenjava priča o djelima koja mu se stavljaju na teret te kojima je zlouporabio svoj položaj. Kuščević je glavni osumnjičeni u istrazi koju je provodio MUP zbog pogodovanja šogoru Ivici Žuviću za kupnju stana i pogodovanja sebi preko drugih dviju osoba – bivšeg predsjednika Općinskog vijeća Nerežišća Jakše Gojića i pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela Općine Nerežišća Svemira Obilinovića – prilikom izmjena GUP-a, što je rezultiralo prenamjenom štale u stambeni objekt.

Podsjećamo, Kušćević zadnjih nekoliko dana govori kako jedva čeka da iznese svoju obranu, no objavljeni dokumenti itekako ga kompromitiraju. Sve su veća šuškanja kako bi Kuščević mogao završiti u zatvoru i postati ‘Sanaderov cimer’, o čemu je nedavno pisao i tjednik 7dnevno.

Žustro se branio, pa još i na samom početku kada su mediji u javnost počeli iznositi njegov ‘prljavi veš’, odnos otkrivati afere. Govorio je tada kako mu sve to ‘smještaju lijevi aktivisti’ te da će dokazati svoju nevinost. Od toga, ipak, nije bilo ništa, jer sudeći po svemu, u svoju je nevinost vjerovao samo on. Čak niti Plenković nije više mogao trpjeti sve udarce koje je kroz Kuščevićeve afere primio HDZ. U Sabor, odnosno na ruke Mandatno-imunitetnog povjerenstva stigao je zahtjev da se Lovri Kuščeviću skine zastupnički imunitet, što bi se trebalo dogoditi u ponedjeljak u 11.30 sati.

HDZ o svemu šuti

Po svemu sudeći, Lovro Kuščević naći će se u gadnim problemima, a iz njegove stranke o svemu mudro šute. Naime, nakon što smo jučer objavili kompromitirajuće dokumente, naša je redakcija poslala upit na adresu glasnogovornika Hrvatske demokratske zajednice, u kojem smo tražili očitovanje stranke o cijelom slučaju, kao i odgovor na pitanje hoće li HDZ zbog svega izbaciti iz stranke Lovru Kuščevića. Tražili smo da nam se odgovor dostavi još jučer. No, iz HDZ-a ‘ni pisma ni razglednice’.O slučaju se još ne oglašavaju, pa tako niti naša redakcija nije dobila odgovor na naš upit. Plenković se izgleda, nije dovoljno opekao prvi puta, pa sada radi istu stvar, pa iz stranke ne izbacuje osobu kojoj prijeti do 10 godina zatvora. Hoće li ga Lovro Kuščević ponovo koštati ugleda – valja tek vidjeti…

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI