Kerum će ipak koalirati s ‘prostitutkom iz Milana’, ‘curicom, ‘pederčinom’, ‘običnim jebivjetrom’ i ‘kokošarom’!

Photo: PIXSELL

Sve je te 'epitete'  prije samo nepuna tri tjedna o Andri Krstuloviću Opari u izbornoj kampanji izgovorio Željko Kerum. Od tada pa do danas su prošla nepuna tri tjedna, a njih bi dvojica, ljutih protivnika, uskoro u Splitu mogli potpisati sporazum o suradnji, odnosno koaliciju. Ništa čudno, jer 'politika je kurva, ubila je bomba, džaba svi smo isti, svi smo ista govna', pjeva Dubioza kolektiv

Nedavna odluka županijskog odbora Splitsko-dalmatinskog HDZ-a da ide u savez s Kerumovim HGS-om, za mnoge je bila očekivana i jednoglasna. Ante Sanader, šef županijskog HDZ-a, tim povodom pojasnio je članstvu kako je Kerumov HGS bio dosljedan i neproblematičan partner punih osam godina i kako nema nikakvog valjanog razloga da se suradnja ne nastavi. Tako bi Kerumov šogor Petroslav Sapunar trebao ponovno biti predsjednik skupštine. A nakon zasjedanja gradskog odbora splitskog HDZ-a donijeta je odluku da otpočnu službeni pregovori za sastavljanje većine u Gradskom vijeću, a novost je da je HDZ-u sada i službeno prihvatljiv Kerumov HGS, odnosno, da računaju da će s njima složiti većinu.

Dakle unatoč animozitetima koje su iskazali i Andro Krstulović Opara i Željko Kerum dok su se natjecali za gradonačelnika Splita, sve je izvjesniji očekivani rasplet, tj. podjela vlasti kako u Županiji, tako i u Gradu Splitu. Tako će Željko Kerum ipak koalirati s ‘prostitutkom iz Milana’,’curicom, ‘pederčinom’, ‘običnim jebivjetrom’, ‘zlotvorom’, kokošarom’ i ‘šarlatanom’! Naime, tako je Kerum nazivao aktualnog splitskog gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu, a njihova izborna sučeljavanja bila su na rubu fizičkog incidenta. Tako je Željko Kerum tadašnjeg HDZ-ovog kandidata Andru Krstulovića Oparu za vrijeme sučeljavanja u redakciji Slobodne Dalmacije, u više navrata brutalno izvrijeđao. Kerum je ustvrdio da mu je Zoran Milanović, tadašnji SDP-ov predsjednik Vlade, za Oparu kazao da je “curica”, a stvari su eskalirale prema kraju sučeljavanja. Kerum je bio iznerviran Oparinim prozivanjem zbog enormnih dugovanja Kerumovih tvrtki, te prozivanjem zbog “neučinkovitosti i štete” koju je kao bivši gradonačelnik nanio Splitu. U brutalnom napadu na Oparu kojeg je nazvao “lošim čovjekom, “dnom dna”, Kerum ga je optužio i da se prostituirao u Milanu za vrijeme dok je tamo bio savjetnik u konzulatu RH. Nazvao je Oparu budalom, a kad su se kamere isključile, mikrofoni su zabilježili i prijetnju u kojoj je Kerum Opari rekao: “Što me gledaš, dat ćeš kroše, majmune glupi?”. Nakon toga, Kerum je pokupio stvari i iznerviran napustio salu te na izlazu svome protivniku dobacio – “pederčino”.

Nakon divljačkog ispada, Kerum je iznio bizarnu teoriju o Opari: ‘Računam da će me udariti, kroz glavu mi prolazi priča kako je njegov predak u polju oparao nožem susjeda…pa je tako i on dobio nadimak Opara. No, tu se Kerum nije zaustavljao ni nakon lokalnih izbora, pa je u jednom javljanju za RTL Danas uživo iz Rogoznice, on nastavio sipati uvrede na račun HDZ-ovog pobjednika lokalnih izbora u Splitu, Andre Krstulovića Opare. Nazvao ga je zlotvorom, kokošarom, šarlatanom, spletkarošem, dnom dna, nulom, a nekoliko puta kazao je da je ‘jebivjetar’. Na kraju razgovora, urednica i voditeljica emisije Mirjana Hrga ogradila se od nekih Kerumovih izjava, a on se ispričao gledateljima. Potom je tvrdio da je pokraden, da je Opara na prevaru i lopovluk postao splitski gradonačelnik. ‘To je sramotno za HDZ, za grad Split. Što se Opare tiče, za njega to nije sramotno jer je on sam po sebi sramotan. Izašli su s kandidatom koji je nikakav. Ni na kakav način on ne može biti gradonačelnik Splita. On ne može voditi Split jer je on loš čovjek. Nekvalitetan, nepouzdan, prevrtljivac, spletkaroš, kokošar, sve najgore o njemu. On nije HDZ. On je zapravo nula. Pokušali su pljačkati na jeftin način i sad moraju sebe prati. HDZ može vladati Splitom, ali Opara ne može. On je nebitan lik, jedna obična nula, dno dna’, ocijenio je tada Kerum.


Od tada pa do danas nisu prošla ni tri jedna a Kerum će, najvjerojatnije, koalirati s ‘prostitutkom iz Milana’,’curicom, ‘pederčinom’, ‘običnim jebivjetrom’, ‘zlotvorom’, kokošarom’, ‘šarlatanom’! Ništa čudno, jer  ‘politika je kurva, ubila je bomba, džaba svi smo isti, svi smo ista govna’, pjeva Dubioza kolektiv.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI